Съединените щати смятат от 17 декември да започнат продажбата на

...
Съединените щати смятат от 17 декември да започнат продажбата на
Коментари Харесай

САЩ ще продаде 18 млн. барела нефт от стратегическия си резерв

Съединените щати считат от 17 декември да стартират продажбата на 18 млн. барела петрол от своя стратегически запас. Това оповестиха от американското Министерство на енергетиката.

" След решителните ограничения на президента на Съединени американски щати Джо Байдън през ноември за премахване на недостига в доставките на петрол Министерството на енергетиката обяви решението си за продажба на 18 млн. барела петрол от 17 декември ", се отбелязва в документа.

В рамките на " урегулирането на шока на пазара " енергийното ведомство също по този начин разгласи за първата в границите на тези ограничения - прекачване на 4.8 млн. барела петрол към американската компания ExxonMobil. От министерството означават, че тази процедура за продан планува, че " компанията във връзка  с неотложните условия за къс интервал от време получава назаем петрол от нефтения запас " на страната. По-късно компанията е поела ангажимент да  върне получения размер суровина в цялостния й размер, само че и като  " внесе в запаса в допълнение количество петрол ", което  е контрактувано авансово.

От Министерството на енергетика разясняват, че " комбинираният метод в обмена и продажбата ще разреши да се задействат до 32 млн. барела ". Ведомството ще приема поръчки както за продан, по този начин и за продажба в границите на ограниченията по " урегулиране на шока в доставките " на петрол на пазара. " Макар през последния месец цените на нефта да са намалели приблизително с 10% и цената на бензиностанциите да са почнали да се снижават, администрацията продължава да взема ограничения, с цел да помогне да се отстрани спирането сред търсенето и предлагането  на пазара и да се понижат цените на енергоносителите за американците ", означават от министерството.

" Обменът и продажбата от стратегическия нефтен запас са значими принадлежности, които ние използваме за решение на казуса с шока при доставките на петрол, до момента в който светът се възвръща след пандемията ", е декларирал министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гренхолм.

През ноември Байдън взе решение за задейства 50 млн. барела петрол от стратегическите запаси на страната. Както означиха тогава от Белия дом, това се прави за намаляване на цените на горивото за американците и стабилизация на търсенето и предлагането на международния пазар след пандемията. Американските управляващи обявиха, че аналогични стъпки са подхванали и други  страни, в това число Англия, Китай, Индия, Южна Корея и Япония.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР