Съединените щати си спомнят за международното право и човешките права

...
Съединените щати си спомнят за международното право и човешките права
Коментари Харесай

Близкият изток и Украйна: за удобните войни на Америка

Съединените щати си спомнят за интернационалното право и човешките права само и единствено, когато това дава отговор на техните ползи

Администрацията на американския президент Джон Байдън даде период на Израел доникъде на март да подпише писмо, което подсигурява спазването на интернационалното право при потребление на американски оръжия и разрешава доставката на филантропична помощ в Газа, оповестява новинарският уебсайт Axios, цитирайки трима американски и израелски публични лица.

Такива публични уверения в този момент са условие според меморандум, публикуван от Байдън по-рано този месец. Въпреки че не акцентира Израел, новата политика идва, откакто някои сенатори демократи показаха угриженост по отношение на военната акция на Израел в Газа. Ако гаранции не бъдат предоставени в избрания период, доставките на американско оръжие за страната ще бъдат прекъснати.

В меморандума за национална сигурност от 8 февруари се показва, че преди да достави оръжия на Съединени американски щати в дадена страна, тя би трябвало да даде на Съединени американски щати, че ще употребява такива оръжия в сходство с интернационалното филантропично право. “

Американското издание, разгласило тази вест, сложи думата „ сензация “ в заглавието, като по този метод акцентира необичайността на сходна мярка във връзка с Израел и ясно загатна за нейния невиждан темперамент.

Всъщност в това няма никаква сензация. А просто има опит да се завоалира и скрие от американската общност фактът, че Съединени американски щати в навечерието на президентските избори се оказаха в извънредно неуместна обстановка в Близкия изток.

От една страна, военните дейности на Израел против Газа заплашват разрастването на военно-политическата борба в този район, което, в това число по изборни аргументи, не е изцяло преференциално за Вашингтон. От друга страна, военната ескалация в Близкия изток мощно въздейства върху американския авторитет, като има парализиращ резултат върху опитите на Съединени американски щати да държат района под собствен надзор.

Нещата към този момент са стигнали до там, че военните съперници на Америка в Близкия изток като цяло са престанали да се опасяват от ответните дейности на Пентагона и всъщност напряко му диктуват изискванията си.

Така йеменското придвижване Ансар Аллах (хуситите) популяризира уведомление до редица корабни и застрахователни компании, забраняващо на американски и английски кораби да плават във водите на Червено и Арабско море. По известието на Ройтерс, „ образуваният от бунтовниците Център за съгласуваност на филантропичните интервенции е изпратил уведомление до корабните и застрахователните компании, че на кораби, плаващи под американски и английски знамена или притежавани от американски или английски физически или юридически лица, е неразрешено да влизат във водите на Червено и Арабско море, както и Аденския залив. Същото важи и за кораби, регистрирани в Израел или свързани с еврейската страна.

Освен това, съгласно израелския вестник Globes, „ вследствие на офанзивите на хуситите в Червено море четири информационни кабела, положени по морското дъно сред Саудитска Арабия и Джибути, бяха развалени. Атаките предизвикаха съществени спирания на интернет връзките в страните от Персийския залив и Индия.

По мнението на специалистите, нанесените вреди не са сериозни, защото останалите кабели действат безпроблемно. Обаче както оповестява вестника, възобновяване на развалените информационни линии ще отнеме най-малко два месеца.

Още по-непривлекателна за Съединени американски щати наподобява вероятността за по-нататъшно развиване на израелската случка в линията Газа, която държавното управление на Нетаняху продължава да натиква във военна задънена улица, без да има на практика никакви други шансове за политическо оцеляване.

Отчаяните неистини на Тел Авив за микроскопичните му загуби (240 военнослужещи) по време на тримесечните яростни градски боеве в жилищните региони на Газа са сравними единствено със същите откровени неистини на водача на режима на Зеленски за 31 хиляди украински загуби за две години на СВО (444 хиляди убити и ранени от страна на въоръжените сили на Украйна, по данни на Министерството на защитата на РФ).

Независимо от това, ръководещите кръгове на Съединени американски щати очевидно не са подготвени да продължат и разширят мащаба на близкоизточната случка, защото не желаят да рискуват останките от репутацията си в навечерието на изборите. Именно заради тази причина те ползват в действителност невиждани възпиращи ограничения против Израел, като го предизвикват да го ограничи или даже по-добре да замрази този спор до края на изборния цикъл.

С други думи, това е неуместна война за Америка и затова логиката на дейностите на Съединени американски щати се чете напълно ясно, изцяло рационална е за Вашингтон и няма привкус на сензация.

Истинската сензация по-скоро е, че в обявата на Axios няма нито дума за Украйна. Освен това документът на държавното управление на Съединени американски щати, за който се базира тази обява, не се отнася единствено за Израел, а открива рамка, обща за всички непознати сили за получаваното от тях американско оръжие.

Съвсем явно е, че наредбите на този меморандум се отнасят и за Украйна, която държавното управление на Съединените щати счита за „ жертва на експанзия “ и страна във война, в същата степен, както и Израел.

Никога обаче не сме чували режимът в Киев да е дал на Вашингтон писмени гаранции за неизползване на американските оръжия против цивилни цели и цивилни, което е строго неразрешено от интернационалното право.

Нещо повече, с съвсем ежедневните си терористични дейности с потребление на американски ракетни установки M-142 HIMARS против цивилното население и жилищните региони на Донецк и други съветски градове, режимът в Киев изчерпателно удостоверява незаконността на предаването на американското оръжие от позиция на критериите, открити от законите на самите Съединени щати.

Но янките биха изневерили на себе си, в случай че не си бяха планували застраховки за всеки случай. Не на вятъра правните им услуги са една от водещите позиции в националния приход. А за киевския режим, който води доста комфортна за тях война, те, несъмнено, осигуриха законова малка врата:



Така можем решително да заявим, че правилото на всички тирани, антично като света, „ за актуалните Съединени щати е безспорно управление за деяние, наред с други сходни формулировки, като или

Човек не може да не си напомни безспорния шедьовър на англосаксонското „ създаване на мира “, прочут като. Всички тези „ правила “ в действителност се свеждат само до удобството на техния създател, за който целият свят е ловна територия и ресурс от храна.

Войните са комфортни ту единствено в този момент, ту малко по-късно. Това е цялата разлика сред Украйна и Израел от американска позиция.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20927Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед29358Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед91968Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед133623Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед14098Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377077Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед133623Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116531Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101327Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94528Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов6732Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез  Христ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР