Съединените щати ще завършат изтеглянето на своя военен контингент от

...
Съединените щати ще завършат изтеглянето на своя военен контингент от
Коментари Харесай

САЩ ще изтеглят изцяло контингента си от Афганистан до септември

Съединените щати ще завършат изтеглянето на своя боен контингент от Афганистан до края на идващия месец, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от Ройтерс и Франс прес. 

Крайният период, подложен от президента Джо Байдън, знаково е 11 септември. На тази дата ще се навършат 20 години от атентатите в Съединените щати през 2021 година, които станаха причина за влизането на американските войски в Афганистан, предава Българска телеграфна агенция. 

Говорителката на Белия дом изрази очакване целият контингент на Съединени американски щати - най-големият в границите на задачата на НАТО в Афганистан, - към този момент да си бъде вкъщи до края на август. Тя приказва пред кореспонденти във Вашингтон през днешния ден, когато завърши значим стадий от изтеглянето - американските въоръжени сили и останалите съдружници напуснаха дефинитивно военновъздушната база Баграм, северно от столицата Кабул. 

Преводачите и останалите афганистанци, кпомагали на Съединените щати по време на спора, ще бъдат трансферирани в други страни, до момента в който молбите им за американски визи бъдат обсъждани, сподели още говорителката на Белия дом. Тя не разкри кои ще са тези страни. 

Джен Саки заяви това на фона на безпокойствата за ориста на афганистанците, сътрудничили на американските сили. Те са считани за предатели от талибаните и други фракции в Афганистан. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР