Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките

...
Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките
Коментари Харесай

Пентагонът знае какво ще направи, ако Русия нападне НАТО

Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките на НАТО в Европа, в случай че Русия извърши нахлуване. Това е заявилаСабрина Сингх от пресслужбата на Пентагона, съобщи организация ukrinform.

Съединените щати са подготвени да изпълнят отговорностите си за отбрана на страните-членки на НАТО, в това число при възможни съветски ракетни офанзиви, които биха могли да застрашат Полша, е декларирала тя, визирайки съветска ракета, която преди дни навлезе във въздушното пространство на Полша.

" Ние ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО. Ако съдружник от НАТО бъде атакуван - ние, несъмнено, не бихме желали да забележим това - само че ние ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО ", безапелационна е Сингх във връзка изказването на полската страна за опцията съветски ракети да бъдат унищожени, в случай че е належащо.

В същото време представителката на Пентагона означи, че приоритет за Съединени американски щати в този подтекст остава - обезпечаването на нужните оръжия на Украйна: „ След като получим пакет с в допълнение финансиране от Конгреса, ще продължим да въоръжаваме Украйна с това, от което има потребност на бойното поле ".

Наскоро бе обявено, че Полша и НАТО са разискали евентуални защитни ограничения след нарушаването на полското въздушно пространство от съветска крилата ракета, оповестиха от външното министерство във Варшава. Полският външен министър Радослав Шикорски е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за опцията за усилване на сигурността на полското въздушно пространство и на въздушното пространство на алианса, оповестиха от ведомството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР