Съединените щати ще продължат да провеждат съвместни военни учения на

...
Съединените щати ще продължат да провеждат съвместни военни учения на
Коментари Харесай

САЩ продължават с военните учения след провокациите на Северна Корея

Съединените щати ще продължат да организират взаимни военни учения на двустранна и тристранна основа с Южна Корея и Япония, с цел да подобрят отбранителните качества на страните против провокациите на Северна Корея.

Това съобщи на брифинг в сряда Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност за стратегически връзки, представен от " Йонхап ".

Той също по този начин прикани Северна Корея да стартира разговор.

" Работим с всички наши съдружници и сътрудници, с цел да продължим да оказваме напън върху Пхенян, сподели Кърби. Бих споделил, че явно оставаме подготвени да седнем без предварителни условия с Ким Чен-ун, с цел да се опитаме да намерим дипломатическия път тук за денуклеаризацията на полуострова. Това предложение към момента е в действие ", добави той.

Американски публични представители споделиха, че Северът остава без отговор на американските оферти.
 КНДР изстреля стотици артилерийски снаряди към морето
КНДР изстреля стотици артилерийски снаряди към морето

Част от снарядите са паднали в буферната морска зона

Кърби акцентира нуждата от военна подготвеност за противопоставяне на евентуална севернокорейска експанзия.

" Ще продължим да пазиме нашите ползи, както и тези на нашите съдружници по контракта Япония и Южна Корея, сподели той. Ето за какво ние продължихме да се опитваме да подобрим опциите си за събиране на разследваща информация там, в тази част на света, както и да се уверим, че от позиция на готовността сме военно подготвени да защитим себе си и нашите съдружници. Видяхте повече двустранни учения сред нас и нашите съдружници ", добави Кърби.

Припомняме, че от края на септември Северна Корея изстреля близо 40 балистични ракети, дружно със стотици артилерийски снаряди, като в същото време упрекна взаимните военни учения на Съединени американски щати с техните съдружници, че предизвикат нейното държание.

Съединени американски щати отхвърли изказванието на Северна Корея, настоявайки, че взаимните учения са били провокирани вместо това от изстрелванията на севернокорейски ракети и че те имат чисто защитителен темперамент.

Кърби сподели, че Съединени американски щати ще продължат да организират взаимни военни учения със своите съдружници.

" Видяхте още двустранни учения сред нас и нашите съдружници. Видяхте тристранни учения, тристранна съгласуваност. Всичко това ще продължи ", сподели той.

Той също по този начин прикани Пекин да помогне за понижаване на напрежението, като сподели: " Китай има въздействие в Пхенян. Бихме желали те да употребяват това въздействие за възстановяване на районната сигурност. "
 С ракетните проби КНДР си завоюва нови наказания от Съединени американски щати, Южна Корея и Япония
С ракетните проби КНДР си завоюва нови наказания от Съединени американски щати, Южна Корея и Япония

Санкциите са значително алегорични

" Досега те не са посочили никакво предпочитание в действителност да окажат подобен напън върху Пхенян, какъвто знаем, че могат да окажат. Така че ние ще продължим да работим отвън този път, с цел да сме сигурни, че сме подготвени ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР