Съединените щати ще прикрият следите от провала на собствената си

...
Съединените щати ще прикрият следите от провала на собствената си
Коментари Харесай

Захарова: САЩ ще прикрият следите от провала в Украйна с оставки, както при Нюланд

Съединените щати ще прикрият следите от неуспеха на личната си политика в украинско направление по разнообразни способи, в това число посредством оставки, както в обстановката със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по радио Sputnik.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи идната оставка на Нюланд през идващите седмици.

" Сега те ще прикрият следите си по разнообразни способи, в това число посредством такива оставки, уволнения, опити за " нулиране " на цялата история, обвързвана с техния външнополитически неуспех и неверни калкулации. Това е цялостен неуспех в тази посока ”, означи дипломатът. „ Те ще подхващат разнообразни стъпки, само че едно нещо остава непроменено - това е устойчиво, учредено на последователност, изменничество от страна на Съединените американски щати на своите съдружници. Съединените щати не предават себе си в това. Говорихме за това и същият украинският президент Владимир Зеленски и хората към него нямаше по какъв начин да не знаят. "

Както уточни Захарова, Съединени американски щати предават всички, първо „ дават обещание на всички всичко, а след това никому нищо не вършат “.

" Сега ще се опитат да кажат доста неща. Те към този момент го вършат, само че се получава зле - продължи формалният представител на съветското външно министерство. Разбира се, това е неуспех на политиката, която обвързвана с Нюланд, защото тя беше централната фигура, която организираше русофобската политика по отношение на страната ни, цялата тази история беше обвързвана с Нуланд “.

Дипломатът обърна внимание на обстоятелството, че Нуланд е „ не просто почитан представител на Държавния департамент, само че и основна фигура в американското междуведомствено взаимоотношение “.

" Тя координираше външнополитическите подходи на Съединени американски щати в границите на разнообразни служби и министерства. Това не значи, че беше единствената ", уточни Захарова. " Тя беше координатор на антируските настроения, антируската политика на Съединени американски щати на първо място в подтекста на Украйна. Не мога да кажа, че е била идеолог. Там има хора, които ни ненавиждат повече, само че тя в действителност беше координатор, свързва се с тази политика. И просто по този начин се сбогуваха с нея. Ще има доста пояснения в този момент, само че в реалност има единствено едно пояснение – цялостният неуспех на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в украинското направление, цялостен разкол в техните, както се споделя, съюзнически връзки. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР