Съединените щати ще понесат опасни последствия“, ако продължат с оказването

...
Съединените щати ще понесат опасни последствия“, ако продължат с оказването
Коментари Харесай

Лавров: САЩ да подкрепят руското предложение и войната в Украйна приключва

Съединените щати ще понесат „ рискови последици “, в случай че продължат с оказването на военна помощ за Украйна, вместо да поддържат съветското предложение, с което Москва да си вземе част от украинската територия. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров в изявление за сп. " Нюзуик ".

„ Две години и половина от началото на така наречен „ специфична военна интервенция “, подредена от Владимир Путин, която се трансформира в най-смъртоносния спор в Европа след края на Втората международна война, Лавров уточни, че Русия предлага „ преференциален проект “, с който да бъде комплициран завършек на кръвопролитията и да се обнови архитектурата на сигурност на континента.

По думите му НАТО, управителен от Съединени американски щати, първи е посял семената на войната преди десетилетие и сега продължава да разпалва огъня.

„ Русия е отворена за дипломатическо споразумяване, което да откъсне корените на рецесията. Трябва да се стремим към преустановяване на спора, в сравнение с към помирение “, добави Лавров.

Руското предложение за завършек на войната планува Украйна да се откаже от Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област, както и от Кримския полуостров, които да влязат в състава на Руската федерация. Друго изискване е Киев да се откаже от кандидатурата си за участие в НАТО.

Към днешна дата, доколкото виждаме, възобновяване на мира не е в дневния ред на нашия съперник. Зеленски към момента не е отменил указа си за възбрана на договарянията с Москва. Съюзниците на Вашингтон не престават да оказват политическа, военна и финансова поддръжка за Киев, с което удължават войната. Дори сега разискват дали да разрешат на Украинските въоръжени сили да употребяват западни оръжия с огромен обхват на деяние, с които да поразяват цели надълбоко в съветската територия. Да си играеш с огъня по този метод може да докара до рискови последици, разяснява още посланик №1 на Русия.

„ Това, което имаме поради, е, че международният ред би трябвало да се приспособява към сегашните действителности. Днес светът претърпява „ многополюсен миг “. Преминаването към многополюсен международен ред е естествена част от ребалансирането на силите, което отразява обективните промени в международната стопанска система, финанси и геополитика. Западът чакаше по-дълго от другите, само че също по този начин стартира да осъзнава, че този развой е необратим “, подчерта Сергей Лавров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР