Съединените щати ще похарчат 1,3 милиарда долара за създаването на

...
Съединените щати ще похарчат 1,3 милиарда долара за създаването на
Коментари Харесай

САЩ ще похарчат 1,3 млрд. долара за проследяване на хиперзвукови ракети

Съединените щати ще похарчат 1,3 милиарда $ за основаването на съвременни спътници, които да наблюдават по-добре евентуални закани от хиперзвукови ракети, заяви през вчерашния ден Пентагонът, като разгласи два нови контракта за извеждане в орбита на системи за разкриване и следене до 2025 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дерек Търниър, шеф на американската Агенция за галактическо развиване, разгласи, че договорите ще обезпечат двадесет и осем спътника. Те са част от дейностите на страната за насърчаване на нейните отбранителни качества на фона на възходящите закани от Русия и Китай.

" Русия и Китай създават и вършат проби с хиперзвукови ракети, които са извънредно маневрени ", съобщи Търниър, като уточни, че тези спътници ще са създадени особено за тяхното следене и предсказание на точка за поразяване.

Хиперзвуковите оръжия по формулировка са всички, които летят със скорост над Мах 5 или пет пъти по-бързи от скоростта на звука, което се равнява на към 6100 км. За съпоставяне, интерконтиненталните балистични ракети са доста по-бързи, само че техният маршрут е предсказуем, което дава опция за прехващането им.

Стойността на цялата стратегия, дружно с изстрелването на спътниците, наземния надзор и поддръжката е на стойност към 2,5 милиарда $. Едната група спътници ще бъде изведена в по-ниска орбита - към 1000 км, а втората - в междинна орбита сред 10 000 и 20 000 км.

По-рано тази година Съединени американски щати, дружно с Англия и Австралия оповестиха, че ще създават дружно хиперзвукови ракети. Съобщението от април пристигна на фона на растящата угриженост за агресивното определяне на Китай в Тихия океан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР