Съединените щати ще поддържат военното превъзходство на Израел в Близкия

...
Съединените щати ще поддържат военното превъзходство на Израел в Близкия
Коментари Харесай

Пентагонът обеща да поддържа военното превъзходство на Израел

Съединените щати ще поддържат военното предимство на Израел в Близкия изток, съобщи американският министър на защитата Марк Еспър, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че Еспър е дал тези уверения на израелския си сътрудник Бени Ганц на фона на безпокойствата на Израел от възможната продажба на американски изтребители Ф-35 на Обединените арабски емирства.

"Искам да кажа за начало на всички, че един от крайъгълните камъни на нашите връзки в региона на защитата е да бъде непокътнато качественото военно предимство на Израел в района ", акцентира шефът на Пентагона при започване на срещата си с Ганц във Вашингтон. Еспър добави, че Съединените щати са поели подобен ангажимент и министерството на защитата го извършва.

Въпросът за продажбата на Ф-35 хвърли сянка върху тържественото сключване предходната седмица във Вашингтон на споразуменията за нормализиране на връзките на Израел с Обединените арабски емирства и Бахрейн. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери, че няма никакъв проблем да бъдат продадени военни самолети от този тип на ОАЕ, които от дълго време желаят да се снабдят с такива. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче е твърдо срещу тази договорка, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР