Съединените щати ще отпуснат допълнителна военна помощ на Украйна за

...
Съединените щати ще отпуснат допълнителна военна помощ на Украйна за
Коментари Харесай

Байдън е одобрил нови 675 млн долара военна помощ за Украйна

Съединените щати ще провиснал спомагателна военна помощ на Украйна за 675 милиона $. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин при откриването на среща на Контактната група за поддръжка на Украйна в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, оповестява кореспондентът на " Укринформ “ .

По думите му, решението за нов пакет помощ за Украйна е било утвърдено предния ден, на 7 септември, от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Остин означи, че други сътрудници също дават помощ на Украйна и благодари на Обединеното кралство, чиято поддръжка доближава 2,3 милиарда паунда, Германия и Дания, които са дали обещание огромни спомагателни пакети от помощ; Полша, която съобщи 3 батальона гаубици, Северна Македония, Словакия и други страни.

" Ние даваме това, от което Украйна има най-голяма потребност. И ние ускоряваме производството на такива оръжия “, означи също Остин.

Според американския министър характерът на съветските военни дейности в Украйна се е трансформирал и сътрудниците се готвят за дълготрайна поддръжка за украинските въоръжени сили, тъй че задачата е да се провежда отбранителната промишленост на Запад по този начин, че да създава оръжия от които Украйна се нуждае.

" Украинските въоръжени сили дават образец на света с решимостта си да се пазят... Искаме да засилим поддръжката си за Украйна в дълготраен проект. Идеята е, че би трябвало да настроим целия си военно-промишлен комплекс, с цел да осигурим на Украйна нужните средства по този сложен път. Искаме да увеличим потенциала и нововъведенията “, уточни той.

Остин напомни, че първата среща в Рамщайн се е състояла преди 4 месеца, в преломен миг от войната: тогава Русия е изгубила борбата за Киев, не е съумяла да превземе мирния си комшия и да смъкна демократично определеното му управление. Но Русия е засилила своите ракетни офанзиви против мирни селища в Украйна. Контактната група е преразгледала своята помощ, с цел да отрази новата обстановка и дава обещание още помощ.

По-специално, съгласно Остин, Съединените щати са дали набор от оръжия, в това число системи за противовъздушна защита, артилерия, хеликоптери и милиони дребни оръжия. Така през април бяха предадени първите гаубици M777, през днешния ден към този момент има 126 такива единици. Оттогава членовете на Рамщайнския клуб са нараснали броя на трансферираните в Украйна гаубици над 18 пъти и са били трансферирани 26 реактивни системи за залпов огън, разкри той.

" Днес войната навлезе в нова повратна точка... Въоръжените сили на Украйна започнаха контраатаки на юг и ние желаеме да им помогнем да си върнат територията “, съобщи военният водач.

Ръководителят на Пентагона означи, че Украйна към този момент е получила 6,1 милиарда $ помощ от Съединени американски щати.

Остин напомни, че последният августовски пакет от военна помощ включва 105-мм гаубици, артилерийски муниции, бронирани машини Хъмви и други

Той увери в решителността и единството на сътрудниците на Украйна.

Контактната група за украинска защита беше основана през април по самодейност на Съединените щати. Първата намира се състоя в американската база в Германия Рамщайн в края на април, след което този формат беше наименуван " Рамщайн “.

На 8 септември се организира петото съвещание на Контактната група по въпросите на защитата на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР