Съединените щати ще изпратят генерал-лейтенант Антонио Агуто в Украйна. Пентагонът

...
Съединените щати ще изпратят генерал-лейтенант Антонио Агуто в Украйна. Пентагонът
Коментари Харесай

САЩ изпращат генерал Агуто в Киев да разработи нова стратегия за борба с Русия

Съединените щати ще изпратят генерал-лейтенант Антонио Агуто в Украйна. Пентагонът взе това решение, с цел да създаде нова военна тактика.

За това пише New York Times, базирайки се на американски и украински публични лица.

Журналистите оповестяват, че: „ Американските и украинските военни водачи търсят нова тактика, която биха могли да стартират да ползват през идната година, с цел да съживят възможностите на Киев “.

Очаква се Антонио Агуто да пристигна в Украйна от Германия и да остане известно време в страната. Така той ще има опция да поучава по-задълбочено командването на Армията за самостоятелност.

Присъствието на американски военачалник в Киев обаче може да значи отвод от непрекъснато разполагане на военни съветници в Украйна. Очаква се по време на визитата на Антонио Агуто да бъдат конкретизирани детайлите по новата тактика. За задачата ще се употребяват способи на военни учения. Такива маневри ще се проведат през януари във Висбаден, Германия.

На фона на офанзивата, препоръчана от Украйна, Съединени американски щати поддържат по-сдържано развиването на събитията, изразяващо се в опазване на съществуващи територии и струпване на сили през цялата година.

Целта на тактиката ще бъде да се сътвори мощ, с която Москва „ ще би трябвало да се преценява и да влезе в значими договаряния в края на 2024 година или към този момент през 2025 година “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР