Съединените щати ще бойкотират определени срещи на Г-20, ако Русия

...
Съединените щати ще бойкотират определени срещи на Г-20, ако Русия
Коментари Харесай

САЩ ще бойкотират определени срещи на Г-20, ако Русия участва

Съединените щати ще бойкотират избрани срещи на Г-20, в случай че Русия участва. Заседанието би трябвало да се организира в сряда. Съединени американски щати към този момент се заканиха да наложат спомагателни стопански наказания на Русия, само че и на страни, компании и лица, които се пробват да избегнат тези ограничения, подхванати от западните съдружници в отговор на войната в Украйна.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, която ще съставлява Съединените щати на съвещанието в сряда, ще бойкотира някои сесии. Въпреки това тя възнамерява да взе участие в откриващата среща на Г-20, отдадена на международната стопанска система, която ще събере частично виртуално финансовите министри и централните банкери на тези страни, в това число Русия. Очаква се дребни делегации да дойдат във Вашингтон, а по-голямата част от срещите да са онлайн.

Франция удостовери, че няколко страни от Г-7 могат да изоставен срещата на Г-20, когато Русия изнася тирада.

Няколко страни, измежду които Франция, желаеха украинският министър на финансите също да бъде поканен на срещата. Джо Байдън поддържа концепцията за поканата и добави, че поддържа изключването на Русия от Г-20.

Г-20 ще заседава в сряда като част от седмицата на пролетните срещи на МВФ и Световната банка. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР