Съединените щати се присъединяват към Икономическата общност на страните от

...
Съединените щати се присъединяват към Икономическата общност на страните от
Коментари Харесай

САЩ призоваха за възстановяване на реда в Нигер, ще държат хунтата отговорна

„ Съединените щати се причисляват към Икономическата общественост на страните от Западна Африка  (EКОВАС) в апела за възобновяване на конституционния ред в Нигер “, съобщи държавният секретар Антъни Блинкън в изказване, оповестено от Държавния департамент на Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Американците поддържат решимостта на EКОВАС да изследва всички благоприятни условия за спокойно разрешаване на рецесията в африканската страна, откакто хунтата взе властта и смъкна демократично определения президент Мохамед Базум.

Африканските страни от съюза подредиха бойна подготвеност на аварийни сили на армиите, при вероятно решение за деяние против хунтата, само че означават, че държат на мирното възобновяване на демокрацията.

Съединени американски щати показват, че ще подхващат ограничения хунтата да бъде държана виновна за сигурността на президента, неговият заместител и останалите арестувани членове на държавното управление.

Досега Нигер беше значим съдружник на Запада в битката против ислямистките бунтовници, които опустошават района на Сахел. Страната е и един от огромните производители на уран.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР