Съединените щати се готвят за изборна конфронтация, каквато не е

...
Съединените щати се готвят за изборна конфронтация, каквато не е
Коментари Харесай

На живот и смърт! САЩ се готвят за изборна конфронтация, каквато не е имало досега

Съединените щати се готвят за изборна борба, каквато не е имало до момента. Президентът Доналд Тръмп се отхвърли от идващия избирателен спор и разгласи, че е подготвен да възобнови политическите си манифестации. Той пробва да съкрати изоставането си от демократа Джо Байдън в социологическите изследвания, написа английският в. " Таймс ".

Решението за осъществяване на дебата в онлайн формат заради това, че Тръмп към момента публично е под карантина, откакто даде позитивна проба за ковид, не се хареса на президента. Въпреки поставената му диагноза преди седмица и продължаващото му лекуване със стероиди, той сподели, че се усеща " прелестно " и че " не мисли, че въобще е инфектиран ". А неговият доктор съобщи, че Тръмп е приключил лекуването си и може да възобнови предизборните си прояви още на следващия ден, отбелязва изданието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демократите в американския Конгрес оповестиха проект за основаване на комисия, която да направи обзор дали Тръмп е в положение да извършва президентските си отговорности или би трябвало да бъде отхвърлен от поста, написа английският в. " Гардиън ".

Канцеларията на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси сподели, че през днешния ден ще има конференция за законопроекта, откакто Пелоси изрази паника, че Тръмп демонстрира признаци на " отделяне от действителността ".

При този неочакван ход Пелоси съобщи, че демократите ще се съсредоточат върху 25-ата корекция на конституцията, която съдържа уговорка, позволяваща президентът да бъде отхвърлен от служба срещу волята му при положение на физическа или умствена некадърност да извършва своите отговорности.

Президентът направи голям брой ексцентрични и противоречащи си изказвания през последните дни, провокирали комплициране измежду сътрудниците му и породили безпокойствие за неговата непоклатимост.

Макар че 25-ата корекция разрешава на Пелоси да сътвори сходна комисия, която да направи обзор на здравето на президента и неговата валидност да извършва отговорностите си, Камарата на представителите не би могла да в профил Тръмп от служба без единодушието на вицепрезидента Майк Пенс и членовете на държавното управление. Засега те не демонстрират признаци, че считат за нужен сходен ход, акцентира изданието.

Конгресът сега не е в законодателна сесия, тъй че е малко евентуално да се стигне до каквото и да е съществено разглеждане на мярката, камо ли до гласоподаване в Камарата на представителите или Сената. Но законопроектът служи като политически инструмент за покачване на въпроси за здравословното положение на Тръмп в миг, когато Белият дом е обиден от мощно разпространяване на болестта измежду висши сътрудници на президента, чиновници и гости, в това число сенатори, показва английският в. " Индипендънт ".

Лидерът на болшинството на републиканците в Сената Мич Макконъл направи смайващо самопризнание, като сподели, че е спрял да върви в Белия дом преди два месеца, тъй като не бил склонен с настоящия там протокол по отношение на ковид. " Моето усещане беше, че техният метод в тази посока беше друг от моя и от това, което настоявах да вършим в Сената, а точно да се носи маска и да се съблюдава обществена отдалеченост ", съобщи Макконъл, представен от изданието.

Разпространението на ковид в Белия дом към този момент е засегнало над 20 индивида и се натрупат от ден на ден доказателства, че държавното управление не е направило съвсем нищо, с цел да предотврати или да ограничи предаването на болестта, написа американският в. " Ню Йорк таймс ".

Месеци наред Тръмп омаловажаваше опасността от вируса и пренебрегваше главните защитни ограничения като носенето на маска или спазването на несъмнено разстояние от другите хора. А на няколко събития предходната седмица чиновници на Белия дом не извършиха рекомендациите, давани от учените, локалните управляващи и Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията, за ограничение на болестта, даже откакто президентът беше дал позитивна проба за ковид, отбелязва вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР