Съединените щати се готвят да преместят 50 000 войници от

...
Съединените щати се готвят да преместят 50 000 войници от
Коментари Харесай

САЩ намери елегантен начин да доближи 50 000 войници до Русия

Съединените щати се готвят да реалокират 50 000 бойци от Германия в Полша. Това ще се случи, в случай че Берлин не увеличи разноските си за защита. Експерти настояват, че това е грациозен метод за пренасяне на американски войски още по покрай Русия, без това да провокира остри дипломатически реакции.

Американският дипломат в Германия, Ричард Гренел, загатна, че нежеланието на Ангела Меркел да усили разноските на Берлин за защита може да не даде на Вашингтон различен избор, с изключение на да трансферира американските войски, ситуирани в Германия в Полша, пише The Jerusalem Post, представен от Фокус.

Коментарите на Гренел показват нетърпението на Тръмп по отношение на неуспеха на немския канцлер да усили бюджета за защита на Германия до 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, както изисква НАТО, разяснява изданието.

Според Гренел е обидно за Вашингтон, че данъкоплатците на Съединени американски щати не престават да заплащат за над 50 000 американски бойци в Германия, а в това време Берлин харчи за вътрешни стратегии.  През юни американския президент Доналд Тръмп съобщи, че ще реалокира 1000 американски бойци от Германия в Полша, като мярка против възможна експанзия от страна на Русия. Посланикът на Съединени американски щати в Полша Джорджет Мосбахер насочи сходна рецензия, обвързвана с нежеланието на Германия да отделя повече финансови средства за НАТО, като съобщи, че Варшава извършва своите отговорности към интернационалната организация, за разлика от Берлин и би приела още американски бойци.

„ Президентът Тръмп е прав, Джорджет Мосбахер също е права ", добавя Гренел и твърди още:  " Множество президенти желаеха най-голямата европейска стопанска система да заплаща за личната си защита. Това искане е отправяно в продължение на доста години и от доста президенти. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР