Съединените щати се готвят да обвинят съпругата на президента на

...
Съединените щати се готвят да обвинят съпругата на президента на
Коментари Харесай

САЩ погва съпругата на Мадуро

Съединените щати се готвят да обвинят брачната половинка на президента на Венецуела Николас Мадуро идващите месеци в закононарушения, които могат да включват трафик на опиати и корупция , оповестяват за " Ройтерс " четирима души, осведомени със случая.

Ако Вашингтон продължи с обвиняване за първата дама Силия Флорес, обвиняванията се чака да произтичат най-малко частично от осуетена договорка с кокаин и двама нейни племенници , наказани за това в Съединени американски щати.

Никол Навас, представител на американското министерство на правораздаването, отхвърли да разяснява всяко следствие или висящи обвинявания против Флорес.

Информационният министър на Венецуела Хорхе Родригес съобщи пред " Ройтерс ", че въпросите му по отношение на възможните обвинявания на Флорес в Съединени американски щати " провокират омерзение, оскърбителен са и обидни ".
 Венецуела: Съединени американски щати се ръководи от разбойник, не от президент
Венецуела: Съединени американски щати се ръководи от разбойник, не от президент

Белият дом единствено се опитвал да се показа като избавител на Венецуела

В края на март прокурорите на Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против Мадуро и сегашни и някогашни венецуелски чиновници по обвинявания в наркотероризъм и контрабанда на опиати. Мадуро , в този момент в осмата си година като президент на Венецуела, години наред се опитваше да залее Съединени американски щати с кокаин, да отслаби американското общество и да укрепи позицията и благосъстоянието си, настояват прокурори .

Обвинения против Флорес идват на фона на нова акция на Вашингтон за увеличение на натиска върху Мадуро . Лидерът на социалистите, Флорес и други членове на " вътрешния кръг " на Мадуро са глобени от 2017 година от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

В изявление за " Ройтерс ", някогашният бодигард на Флорес, Язенки Ламас, разяснява, че Флорес е била осведомена с закононарушенията на членовете на фамилията , в това число трафик на кока, за което нейните племенници са били наказани от американски съд.

Ламас, който през 2017 година е екстрадиран в Съединени американски щати поради обвинявания за опиати, се съгласи на съглашение за признание на правно съображение с американските прокурори, съгласно конфиденциален документ на Министерството на правораздаването, прегледан от " Ройтерс ". Той признава за обвиняванията в наркотрафик и става спомагащ очевидец . Споразумението не е докладвано по-рано.

Сред получените доказателства, съгласно двама души, осведомени със случая, са текстови известия сред племенниците и Флорес, в които триото сякаш разисква пратката с кокаин. " Ройтерс " не може да удостовери известията .

Приходите от договорката били предопределени за финансиране на акция на Флорес за Народното събрание през 2015 година, съгласно американското обвиняване против Мадуро.
 Съединени американски щати дават до 15 млн. $ премия за информация за Мадуро
Съединени американски щати дават до 15 млн. $ премия за информация за Мадуро

Също и до 10 млн. $ за още четирима венецуелски властници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР