Съединените щати (САЩ) ще започнат разследване за изтичането на строго

...
Съединените щати (САЩ) ще започнат разследване за изтичането на строго
Коментари Харесай

САЩ разследват изтичане на информация за планове на Израел за удар срещу Иран

Съединените щати (САЩ) ще стартират следствие за приключването на строго секретни разследващи документи, в които се разказва подготовката на Израел за ответен удар по Иран . Това заяви в неделя ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Новината идва на фона на военни дейности на Израел в и, които започнаха, откакто на 7 октомври предходната година. В началото на октомври Иран против Израел, множеството от които бяха прехванати. Те пристигнаха след убийството на дългогодишния водач на Хизбула .

Документите с дати от 15 и 16 октомври бяха оповестени в приложението за известия Telegram на 19 октомври.

Те са с гриф " строго секретно " и имат обозначения, които демонстрират, че е трябвало да бъдат видени единствено от Съединените щати и други членове на по този начин наречените съюзнически страни от групата „ Пет очи “ - Австралия, Канада, Нова Зеландия и Англия, съгласно Си Ен Ен.

Документите разказват израелски военни мерки за удар против Иран. В един от тях се показва, че те са направени от Националната организация за геопространствено разузнаване на Съединени американски щати (NGA).

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън удостовери в изявление за Си Ен Ен, че следствието „ е в ход “. Пентагонът заяви, че изследва отчетите. Засега няма коментар от NGA.

Ню Йорк Таймс заяви,че американски чиновници „ се пробват да дефинират източника на приключването на информация, в която се разказват военни учения и разположение на оръжия, и до каква степен то може да навреди “.

„ Документите, които оферират тълкования на сателитни фотоси, дават визия за евентуален удар на Израел по Иран през идващите дни “, написа Ню Йорк Таймс.

Много държавни чиновници и наблюдаващи от целия свят оповестиха, че чакат Израел да нанесе удар по Иран в отговор на иранското ракетно нахлуване по-рано този месец - което съгласно Техеран единствено по себе си е било възмездие за предходна офанзива от страна на Израел.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР