Съединените щати са загрижени, че Европа може да оттегли подкрепата

...
Съединените щати са загрижени, че Европа може да оттегли подкрепата
Коментари Харесай

Съединените щати бързат да подсилят европейската подкрепа за Украйна

Съединените щати са загрижени, че Европа може да отдръпна поддръжката си за антируските наказания , написа американският вестник " Политико ".

Американското управление е съществено загрижено по какъв начин да резервира поддръжката на съдружниците по въпроса за противодействието на Русия в Украйна в миг, когато икономическото напрежение в цяла Европа пораства.

Американски представители в Европа в конфиденциален порядък предизвестяват сътрудниците си във Вашингтон, че някои страни, чието население поддържа Русия, стават все по-недоволни от глобите и упрекват Съединени американски щати в повишение на цените. Както те означават във вътрешна преписка с администрацията, сходни настроения могат да принудят европейските водачи да отдръпват поддръжката си за глобите. Изданието " Политико " е съумяло да се запознае с част от известията.

Поради това възходящо безпокойствие висши чиновници на американската администрация ускориха полемиките за това по какъв начин да запазят европейските водачи ангажирани с американската тактика. Вашингтон има вяра, че поредната и единна акция с Европа е от решаващо значение за триумфа на Украйна и намаляването на поддръжката за Киев ще даде на Русия преимущество както на бойното поле, по този начин и отвън него.

Икономическите проблеми доведоха до. Участниците в тях са недоволни от растежа на инфлацията и високата цена на отоплението на фона на настъпването на зимния сезон. Това усилва натиска върху управляващите, които са принудени да балансират смисъла на вътрешните проблеми и поддръжката за Украйна.

" Наистина съм загрижена за разликата в настройките сред Съединените щати и Европа, тъй като Съединени американски щати имат по-благоприятна енергийна обстановка, тъй като сме огромен производител ", сподели Фиона Хил, някогашен шеф за Русия в Съвета за национална сигурност. Трябваше да стартираме да работим по този преход по-рано. "

Един от американските представители сподели, че " към този момент всички отбрани устоят ". Но " обстановката е доста нестабилна ", добави той, като пожела да резервира своята анонимност. Държавният департамент отхвърли коментар.

Решението на Кремъл принуди доста европейски столици да реалокират фокуса си от поддръжката на украинската войска към превъзмогването на енергийната рецесия. Това сподели шефът на европейската стратегия на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания Макс Бергман.

" Страните от Европейски Съюз не знаят по какъв начин да преодолеят енергийната рецесия и отпускат пакети с помощ като по време на пандемията от COVID-19, с цел да оказват помощ на хората да преживеят зимата ", сподели той.

Но някои чиновници са уверени, че поддръжката от Европа и други съдружници ще продължи. " Когато става дума за държавни решения, виждам непоколебима поддръжка " за Украйна, сподели водач настрани от НАТО пред кореспонденти тази седмица.

Предупрежденията за нуждата от опазване на европейската помощ стават все по-силни, тъй като американските водачи са загрижени за съветската нуклеарна опасност за Украйна.

Американски чиновници считат, че Москва може да прибегне до сили за нуклеарно въздържане, до момента в който нейните войски " не престават да отстъпват ". Това се показва в, изпратени предишния месец до администрацията. Но разузнаването не предизвестява за непосредствена нуклеарна опасност.

Докато някои длъжностни лица са разтревожени от вероятността, други в администрацията на Байдън избират да не й придават толкоз огромно значение, вярвайки, че Русия желае да избегне борба в Украйна и че Владимир Путин употребява сходни изказвания като тактичност за договаряния, с цел да принуди Киев да направи отстъпки по повод бойното поле.

Междувременно управлението на Пентагона се пробва да сплоти съдружниците в НАТО, призовавайки ги да продължат да оказват военна помощ на Киев. По време на закрита среща с водачите на Алианса в Брюксел през октомври министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин акцентира нуждата да продължи поддръжката на Украйна посредством увеличение на доставките на оръжия и военно съоръжение, в това число съвместими със системите на НАТО. Остин удостовери, че Киев желае да се причисли към НАТО, само че съгласно него в близко бъдеще не се чакат решения в това отношение. Други представители, в това число Полша и Гърция, са споделили, че поддържат кандидатурата на Украйна за участие, съгласно един източник. Това се споделя още в стенограмата от срещата, с която са се срещнали репортерите на " Политико ".

Американски чиновници показват вяра, че с помощта на неотдавна започнатата работа ще съумеят да облекчат напрежението с европейските страни.

Те също по този начин разискват с европейските си сътрудници смисъла на продължаването на договарянията с Москва през идващите месеци. Служители на администрацията на Байдън, както директно, по този начин и посредством медиатори, от няколко седмици, споделиха източниците, като отхвърлиха да уточнят наличието на тези диалози. Един чиновник на администрацията назова взаимоотношението " обикновено и рутинно ". Друг означи, че страните разискват " необятен кръг от въпроси ".

Тази есен, даже преди, призоваващо за дипломатически ангажимент с Русия, администрацията на Байдън сподели на депутатите, че висши дипломати и чиновници по националната сигурност интензивно договарят с Москва по разнообразни въпроси. Това заяви източник, директно осведомен с полемиките.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън отхвърли да даде детайлности, само че сподели, че администрацията " има опция да приказва непосредствено с високопоставени съветски чиновници, в случай че е належащо ".

" Това се случва през последните месеци - сподели тя. - Единствената цел на сходни контакти е да се понижат рисковете в руско-американските връзки. Това няма нищо общо с дипломацията и няма нищо общо с Украйна. "

Говорител на НАТО, който приказва с кореспонденти тази седмица, акцентира, че Москва смекчи нуклеарната си изразителност през последните дни. " Не виждаме никаква практическа подготовка за нуклеарен удар от съветска страна ", сподели той. " Ядрена война не може да бъде стартирана, тя не може да бъде извоювана и ми се коства, че руснаците мислят същото ", акцентира официозът.

Според Фиона Хил диалозите за съветската нуклеарна опасност " не могат да се водят двустранно сред Русия и Съединени американски щати ". " Той не ни заплашва с нуклеарни оръжия. Той заплашва Украйна с нуклеарни оръжия ", сподели Хил.

Американски чиновници споделят, че п реговорите с Москва за вероятно съглашение би трябвало да бъдат координирани с Киев и че без неговата поддръжка те са невъзможни. Говорейки в понеделник, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че, само че непосредствената му задача в този момент е да спре боевете, в това число тежки удари по сериозна инфраструктура.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели пред кореспонденти във вторник, че Русия и Съединените щати би трябвало да възобновят формалните договаряния за нуклеарни инспекции според изискванията на Договора за понижаване на стратегическите оръжия START-3 .

" Ние в действителност имаме вяра... в трансформиращата мощ и смисъла на дипломацията и разговора ", сподели Прайс. " По отношение на Русия, ние сме ясни и реалистични за това до какво ще докара и какво може да реализира разговорът сред Русия и Съединените щати. ".

Един източник, осведомен с проектите за договаряния с руснаците, сподели, че Съединените щати ще се съсредоточат само върху СТАРТ , защото администрацията се тормози да се отклони от тематиката в подобен под напрежение миг.
 Медведев още веднъж заплаши с нуклеарни оръжия
Медведев още веднъж заплаши с нуклеарни оръжия

Само победа на Русия в Украйна била гаранция против международен конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР