Съединените щати са възпрепятствали усилията на Международната организация за гражданска

...
Съединените щати са възпрепятствали усилията на Международната организация за гражданска
Коментари Харесай

САЩ блокират сътрудничеството между ИКАО и Северна Корея

Съединените щати са попречили напъните на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) за съдействие със Северна Корея, с цел да упражнят спомагателен напън върху тази страна преди втората среща на върха, планувана за края на февруари, заяви Ройтерс.

ИКАО подкрепя Пхенян за разкриване на нов въздушен маршрут, който да премине през въздушното пространство на Северна Корея и Южна Корея. Понастоящем всички въздушни трасета в района заобикалят територията на Северна Корея заради вероятността от изстрелване на ракети без предупреждение.

Ако въздушното пространство на Северна Корея бъде прието за безвредно, самолетните компании, които правят редица полети сред Азия, Европа и Северна Америка, могат да спестят гориво и време, а Северна Корея ще може да стартира да възражда личната си комерсиална авиационна промишленост.

Според източници на Ройтерс, ИКАО е подготвена да подкрепи Пхенян във възобновяване на този бранш посредством образуване на курсове за образование на боен и цивилен авиационен личен състав. Освен това Пхенян е изискал достъп до аеронавигационни карти американско произвеждане.

Въпреки това, както осведоми Ройтерс, Съединени американски щати убеждават експертите на ИКАО да се откажат от помощта за Северна Корея, до момента в който Пхенян не показва забележителен прогрес в региона на денуклеаризацията.

Съединените щати "твърдо ще държат всички вероятни лостове за напън, с цел да се уверят, че няма малка врата, до момента в който севернокорейците не подхващат дейности, които биха заслужили да бъдат възнаградени ", съобщи източник на Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР