Съединените щати са уведомили Русия по дипломатически канали, че решението

...
Съединените щати са уведомили Русия по дипломатически канали, че решението
Коментари Харесай

САЩ уведомиха Русия, че окончателно напуснат Договора за ракетите със среден и малък обсег

Съединените щати са уведомили Русия по дипломатически канали, че решението им да изоставен Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват е дефинитивно и не съставлява покана за разговор. Това заяви съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков на брифинг за публицисти и упълномощените в Москва задгранични военни аташета, представен от БНР.

Москва не е нарушавала контракта и преглежда решението на Съединените щати за излизане от съглашението като несъстоятелно и незначително от правна позиция. Затова към този момент документът остава в действие, уточни Рябков. Той добави, че Русия ще продължи да счита изискванията на контракта за наложителни за осъществяване. По думите му, Москва е подготвена да води пълновръстен разговор за опазване на съглашението при отчитане на опасенията на всяка от страните и без контрапродуктивни ултиматуми.

„ Договорът би трябвало да бъде съхранен. Изборът е на американската страна “, акцентира Сергей Рябков.

На 15-и януари в Женева се състояха руско-американски съвещания. Съединените щати настояха Русия да се върне към осъществяването на контракта, като унищожи ракетата 9М729. Москва от своя страна прикани Вашингтон да се откаже от езика на ултиматумите и да разиска съответни ограничения за спасяването на документа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР