Съединените щати са предложили на Русия бъдещата среща между президентите

...
Съединените щати са предложили на Русия бъдещата среща между президентите
Коментари Харесай

Вашингтон предложил срещата Байдън-Путин да е в Европа


Съединените щати са предложили на Русия бъдещата среща сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън да се състои в една от европейските страни. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков , представен от БНР.  

Прессекретарят на съветския държавен глава акцентира, че е към момента е рано да се разисква дневният ред на възможната бъдеща среща сред двамата водачи.  

" Преждевременно е да се приказва за тази среща съответно. Това е ново предложение и то ще се учи. Ще се направи разбор. Още повече, водачите се схванаха, че тематиката на среща та ще се разисква по-нататък по дипломатически канали ".  

Дмитрий Песков добави, че днешния диалог на президентския консултант Юрий Ушаков с американския дипломат в Москва Джон Съливан не значи, че към този момент е почнала подготовка за среща та Путин-Байдън. 

Попитан дали по време на вчерашния си телефонен диалог двамата водачи са постигнали единодушие за нуждата от деескалация по границите с Украйна, Песков отговори 

" Смятаме за безпричинно безпокойството на който и да било, в това число на Съединените щати, по отношение на напредването на нашите въоръжени сили на територията на Русия. На територията на Украйна може да има деескалация единствено в случай че въоръжените сили на Украйна се откажат от провокационните си дейности ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР