Съединените щати са готови да продължат диалога с Русия за

...
Съединените щати са готови да продължат диалога с Русия за
Коментари Харесай

Блинкен обяви готовността на САЩ да продължат диалога с Русия по въпросите на сигурността

Съединените щати са подготвени да продължат разговора с Русия за сигурността и дипломатическият път остава отворен, само че Вашингтон също е подготвен да наложи наказания, в случай че обстановката към Украйна ескалира, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

„ Готови сме да продължим логичен разговор с Русия по въпроси на сигурността, които вълнуват и двете страни. Дипломатическият път е отворен. В същото време ние и нашите съдружници сме готови за това, че ще има действителни и дълбоки последствия, в случай че Русия избере да продължи експанзията си “, сподели Блинкен, представен от ТАСС.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Западът сякаш не е подсигурил на Москва, че НАТО няма да се разшири на изток. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща на външните министри на страните от блока съобщи, че Северноатлантическият алианс няма да прави компромис с Русия по основни въпроси на сигурността, в това число правото на страните да се причисляват към алианса.

Припомняме, че през декември предходната година президентът Владимир Путин сподели, че Северноатлантическият алианс е " измамил " Русия, когато е заречен да не разреши напредването на НАТО на Изток през 90-те години на XX век. „ Нито на един дюйм на изток, ни споделиха през 90-те. И какво стана? Преметнаха ни! Просто безочливо ни излъгаха. Пет талази на разширение на НАТО. И в този момент апелирам - в Румъния в този момент, в Полша се появяват съответните подобаващи системи “, сподели Путин.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР