Съединените щати са готови да предоставят боеприпаси заедно с хуманитарна

...
Съединените щати са готови да предоставят боеприпаси заедно с хуманитарна
Коментари Харесай

САЩ ще доставят муниции на Турция заради кризата в Идлиб

Съединените щати са подготвени да дават муниции дружно с филантропична помощ на Турция в региона на Идлиб в Сирия, съобщи специфичният представител на Съединени американски щати за района Джеймс Джефри, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.
" Турция е съдружник от НАТО. Голяма част от военните употребяват американско съоръжение. Ще се уверим, че оборудването е готово и използваемо ", съобщи Джефри пред кореспонденти.
Отделно посланикът на Съединени американски щати в Турция Дейвид Сатърфийлд съобщи на брифинг, че Вашингтон преглежда настояването на Анкара за системите за противовъздушна защита.
Турция изиска ракети " Пейтриът " на фона на засиленото военно напрежение в Идлиб.
При офанзиви на силите на сирийския президент Башар Асад бяха убити 55 турски бойци през миналия месец в Идлиб. Президентът Реджеп Тайип Ердоган заплаши да отблъсне силите на Асад, в случай че те не се оттеглен към авансово избрани линии.
Въздушните удари на режима, ориентирани към турските войски, ускориха напрежението сред Турция, която поддържа силите на опозицията, и Асад и неговия съдружник Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР