Съединените щати решиха да премахнат Китай от списъка си с

...
Съединените щати решиха да премахнат Китай от списъка си с
Коментари Харесай

САЩ реши, че Китай вече не манипулира валутата си

Съединените щати взеха решение да отстранен Китай от листата си с държави-валутни манипулатори, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Решението беше оповестено нощес, като съответствува с визитата на китайска делегация от високопоставени чиновници, които ще подпишат първата част от новия търговски контракт сред Вашингтон и Пекин.
Лидерът на демократите в Сената на САЩ се възпротиви на отстъпките, направени пред Китай.
" Китай е държава-валутен манипулатор. Това е реалност. За страдание президента Тръмп избира да отстъпи пред президента Си, вместо да се изправи уверено против Китай ", написа Чък Шумър в Twitter.
САЩ вкараха Китай в листата с страните валутни манипулатори през август. Това беше първият път от 1994 година, в който Финансовото министерство на САЩ предприема подобен ход. Той беше предизвикан от координираните ограничения на Китай, които доведоха до рухването на цената на юана до най-ниските равнища в последното десетилетие.
Централната банка на Китай отхвърли да е манипулирала курса на валутата си и сподели, че вкарването на страната в листата е в тежко несъгласие с интернационалните правила.
Икономисти настояват, че Китай години наред изкривява действителната стойност на юана, само че напоследък в действителност поддържа валутата, тъй като тя е застрашена от отслабената стопанска система.
В търговията в понеделник китайския юан доближи най-високата стойност от 5 месеца, което се дефинира от предстоящото тази седмица сключване на първата част от дълго преговори търговски контракт сред САЩ и Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР