Съединените щати разпалват истерия около нахлуването в Украйна, което уж

...
Съединените щати разпалват истерия около нахлуването в Украйна, което уж
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ подклаждат истерия около някакво навлизане, но успоредно въоръжават Киев

Съединените щати разпалват нервност към нахлуването в Украйна, което сякаш възнамерява Русия, а паралелно с това помпат Киев с оръжие. Това съобщи пред публицисти Юрий Ушаков, помощникът на съветския президент Владимир Путин, след телефонния диалог сред Путин и американския президент Джо Байдън, съобщи ТАСС.

Така представителят на Кремъл разяснява обявата на вестник " Политико ", съгласно която Байдън в петък в диалог с водачи на съюзнически страни декларирал, че Русия можело да нападне Украйна на 16 февруари. " Ние изложихме нашите съображения и няколко пъти подчертахме, че не разбираме за какво е належащо да се дава на медиите явно лъжлива информация за нашите, съветските, планове ", сподели той.

Американците " изкуствено раздухват нервност към по този начин нареченото планувано съветско навлизане, сочат дори дати на нахлуването, а редом с това дружно със съдружниците си помпат военните мускули на Украйна, отпускат се основни финансови запаси за модернизиране на украинската войска, усилва се броят на изпращаните военни инструктори ", съобщи Ушаков.

По думите му в последните дни и часове обстановката към предвижването на съветските войски на тяхна лична територия " просто е доведена до парадокс ".

В отговор на въпрос за телефонния диалог сред Байдън и Путин помощникът на съветския президент сподели, че двамата водачи са се договорили да не престават контактите си. Ще обсъждаме въпросите, които през днешния ден засегна Байдън, и несъмнено, на първо място, нашите безпокойства, изложени в двата проектодокумента (за гаранциите за сигурност), сподели Ушаков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР