Съединените щати работят по варианти за алтернативни доставки на газ

...
Съединените щати работят по варианти за алтернативни доставки на газ
Коментари Харесай

САЩ предлагат варианти за газови доставки за Европа

Съединените щати работят по разновидности за различни доставки на газ за Европа. Президентът Джо Байдън съобщи, че Вашингтон няма да разреши на Русия да избегне глобите със заплашване или изнудване на европейски страни.

Съединени американски щати няма да оставят Русия да изнудва европейските страни, като ги заплашва да ги лиши от енергийни запаси. Това съобщи президентът Джо Байдън във връзка прекъсването на съветските газови доставки за Полша и България. Той изясни какви са разновидностите да се обезпечат задоволително количества газ за Полша и България.

" Работим с страни като Корея, Япония, Катар и други в поддръжка на нашите старания да помогнем на европейските съдружници, застрашени от Русия посредством газа и изнудвани поради енергийните им потребности. Агресията няма да завоюва ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

За да се понижи зависимостта от съветския газ, американски компании показаха предпочитание да компенсират непознатите сътрудници с полутечен газ от Съединени американски щати. От няколко години Америка се трансформира в новото Елдорадо за газ, придобит по метода на фракинга. За да бъде превозен до други точки на света обаче газът би трябвало да бъде полутечен. Този газ е с по-висок въглероден отпечатък спрямо другите способи на снабдяване на природен газ.

" Това, което виждате зад мен, е танкер, който транспортира полутечен природен газ. Ще имаме от ден на ден такива кораби на френските и други европейски пристанища, с цел да осигурим енергийната сигурност на Европа. Товар като този е задоволителен за потреблението на природен газ за един ден във Франция ", добави Ерик Феста, шеф на енергийна компания.

За да се транспортира по този метод, размерът на суровината се понижава шест пъти. Прогнозите са, че през тази година американският експорт на газ ще се усили три или четири пъти.

" Не виждам по какъв начин, даже на следващия ден войната в Украйна да спре, да се върнем към остарелия свят, който купува целия съветски газ. Наблюдаваме геополитическа смяна, която освен ще отслаби Русия, само че ще ускори връзките сред Съединените щати и Европа ", сподели още Чарли Ридъл, шеф на проучвателен център.

Същевременно Съединени американски щати възродиха закон от Втората международна война, с цел да улеснят оказването на военна помощ за Украйна. Законодателната мярка беше утвърдена в Камарата на представителите. Чрез нея се възражда стратегия, която ще разреши на Вашингтон да отдава чартърен и на лизинг американска военна техника и оръжия на Украйна и засегнатите от съветската инвазия страни в Източна Европа, като Полша. Президентът Джо Байдън изиска от Конгреса отпущането на спомагателна помощ за Украйна в размер на 33 милиарда $. Средствата ще бъдат разпределени за военна, икономическа и филантропична помощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР