Съединените щати призоваха Турция незабавно да освободи от затвора бизнесмена

...
Съединените щати призоваха Турция незабавно да освободи от затвора бизнесмена
Коментари Харесай

САЩ: Турция незабавно да освободи от затвора бизнесмена Осман Кавала

Съединените щати приканиха Турция неотложно да освободи от пандиза предприемача и човеколюбец Осман Кавала, който към този момент над три години е арестуван без издадена присъда, съобщи Ройтерс.

"Привидно допустимите обвинявания против Кавала, продължаващият му арест и непрекъснатите отлагания на приключването на правосъдния развой против него подкопават уважението към върховенството на закона и демокрацията ", съобщи Държавният департамент, като прикани Турция да зачита решенията на Европейския съд за правата на индивида, предава Българска телеграфна агенция.

В петък турски съд реши да сплоти две каузи против Кавала, откакто апелативен съд анулира преди този момент оправдателното решение по едното от тях.

Кавала рискува да получи доживотна присъда затвор в процеса по обвиняване в "опит за събаряне на държавното управление ", визиращо хипотетично присъединяване в опита за прелом от юли 2016 година, както и по обвиняване за "политически шпионаж ". Този развой беше смесен с делото за хипотетичната роля на Кавала в антиправителствените митинги през 2013 година Кавала се намира в прелиминарен арест от октомври 2017 година

Апелативен съд в Истанбул анулира на 22 януари правосъдно решение от февруари 2020 година за оправдаване на Кавала по обвиняванията за поддръжка на митингите от 2013 година, известни като митингите за Гези. Съдът подреди нов развой против Кавала, който би трябвало да стартира на 21 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР