Съединените щати приветстват предложението на България за създаване на военноморски

...
Съединените щати приветстват предложението на България за създаване на военноморски
Коментари Харесай

Кои са най-важните военни акценти от срещата Тръмп - Борисов

Съединените щати приветстват предлагането на България за основаване на военноморски координационен център във Варна. Идеята ще поддържа самодейността на НАТО за така наречен приспособено предно наличие.

Двете страни показват и предпочитание да си сътрудничат в допълнение, с цел да засилят груповата сигурност по югоизточния фланг на НАТО. Това се споделя в взаимно изказване на българското и американското държавно управление, публикувано след срещата на Бойко Борисов и Доналд Тръмп в Белия дом.

България ще продължи да влага в модернизацията на въоръжените си сили, подобряването на оперативната съгласуемост и осъществяването на заявените цели на НАТО.

Съединените щати, от своя страна, поемат ангажимент да дават помощ в региона на сигурността, да улеснят достъпа до съвременни отбранителни технологии, както и да разширят обсега на военните учения и образованието.

Съединените щати правят оценка високо водачеството и уговорката за шерване на финансовата тежест на България, чиито разноски за защита надвишават два % от Брутният вътрешен продукт тази година. България също по този начин възнамерява в дълготраен интервал да извърши обещанието си за разноски за защита като член на НАТО до 2024 година.

Нашите въоръжени сили са обединени в отбрана на свободата и чакат да засилят своите отбранителни и възпиращи позиции по източния фланг на НАТО, в това число и Черно море, което е от особена значимост за евроатлантическата сигурност.

В официалното съобщение се показва още, че Съединените щати и България извличат взаимна изгода от взаимните учения и другите способи за оперативно потребление от страна на Съединени американски щати на образователния полигон „ Ново село “ и авиобаза „ Граф Игнатиево “ и имат намерение да проучат способи за по-нататъшно развиване на опциите ни за взаимни учения в бъдеще.

Съединените щати и България също по този начин имат намерение да продължат съдействието си за заличаване на непотребни стандартни оръжия.

Съединените щати правят оценка високо неотдавнашното закупуване на осем изтребителя F-16 от България и напъните на страната да модернизира въоръжените си сили. България благодари на Съединените щати за поддръжката при тази облага. Съединените щати и България възнамеряват да задълбочат своето партньорство в отбранителната промишленост и технологии.

Ангажираме се да развием спомагателни партньорства в региона на отбранителната промишленост и технологии, които са от решаващо значение за районната защита и въздържане, в това число като продължаваме да улесняваме достъпа до високотехнологични отбранителни технологии и въоръжение, които Съединените щати смятат за налични, гласи заключителният военно техническите акцент от официалното съобщение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР