Съединените щати приветстват плановете за модернизация на въоръжените сили на

...
Съединените щати приветстват плановете за модернизация на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Държавният департамент приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България

Съединените щати приветстват проектите за рационализация на въоръжените сили на България и чакат нейния иден избор на нов многоцелеви изтребител. Това се показва в изказване на държавния секретар Майк Помпео, представено от БНР. Заявяваме уговорката си да работим дружно с българското държавно управление по установяване на окончателните параметри на евентуална продажба на изтребители F-16, показва Помпео.

Ето цялостния текст на известието:

"Съединените щати приветстват проектите за рационализация на въоръжените сили на България и чакат нейния иден избор на нов многоцелеви изтребител.

Както подчертах в диалога си с министър-председателя Бойко Борисов на 18 декември и както заместник-държавният секретар Съливан посочи по време на своето посещаване в София през миналия уикенд, Съединените щати декларират уговорката си да работят дружно с българското държавно управление по установяване на окончателните параметри на евентуална продажба на F-16, тъй че да дават отговор на бюджетните и оперативни условия, като по едно и също време с това оферират отлични оперативни качества.

През последните 25 години Съединените щати са дали над 200 милиона $ под формата на помощ, обвързвана със сигурността на България за повишение на професионалното равнище на нейните въоръжени сили и тяхната взаимна съгласуемост в границите на НАТО. Съединените щати са вложили също по този начин и над 100 милиона $ за модернизиране на полигона "Ново село " и военновъздушната база "Граф Игнатиево " като част от Европейската самодейност за въздържане и възнамерява да продължава да прави това и в бъдеще. Съединените щати ще продължат да дават приоритет на вложенията в България за създаване на взаимната съгласуемост в НАТО.

Съединените щати чакат да приключат окончателните договаряния с българското държавно управление ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР