Съединените щати приветстват плана за модернизация в отбраната на България

...
Съединените щати приветстват плана за модернизация в отбраната на България
Коментари Харесай

Помпео обеща по-добра сделка за Ф-16

" Съединените щати приветстват проекта за рационализация в защитата на България и чака идния избор на страната за нов многоцелеви изтребител ", съобщи държавния секретар Майк Помпейо в прессъобщение, качено на уеб страницата на държавния департамент, заяви Нова телевизия.

" Подчертах по време на телефонния ми диалог с премиера Бойко Борисов на 18 декември, че Съединени американски щати се ангажират да работят с българското държавно управление да създаде договорка за Ф-16, която да се впише в бюджета и операционните условия, като в същото време предлагаме още по-добри благоприятни условия ", съобщи Помпейо и подсети че, при визитата си предходната седмица заместител държавния секретар е декларирал същото.

" Щатите са дали на България помощи на стойност 200 милиона $ в последните 25 години, с цел да усили военния си личен състав и оперативната съгласуемост с НАТО. Съединени американски щати също по този начин вложиха повече от 100 милиона $ за модернизацията в центъра за образование в Ново село, както и във Военновъздушната база " Граф Игнатиево ", и възнамеряват да продължат в бъдеще. Щатите ще продължат да приоритизират вложенията в България, които построяват съгласуемост с НАТО ", подсети държавният секретар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР