Съединените щати предупредиха Китай да не подпомага руския отбранително-промишлен сектор,

...
Съединените щати предупредиха Китай да не подпомага руския отбранително-промишлен сектор,
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Китай за сериозни последствия, ако предоставят помощ на Русия

Съединените щати предизвестиха Китай да не подкрепя съветския отбранително-промишлен бранш, като подчертаха, че в противоположен случай Китай ще се сблъска със съществени последици, стана ясно от изказване на министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, заяви newsukraine.rbc.ua.
Тя организира среща с вицепремиера на Китай Хе Лифенг в Сан Франциско.
Двамата са провели откровени, директни и продуктивни полемики по отношение на двустранните стопански връзки сред Съединени американски щати и Китай, както и необятен кръг от въпроси в области на съдействие и разлики. Йелън акцентира нуждата от преустановяване на противозаконната война на Русия против Украйна и смисъла на установяването на обективен мир, който зачита суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна.
Министърът на финансите на Съединени американски щати акцентира, че китайските компании не би трябвало да оказват материална поддръжка на отбранително-промишления комплекс на Русия.
Тя категорично съобщи, че в случай че го създадат, ще понесат съществени последици. Най-вероятно шефът на Министерството на финансите е визирала нови наказания против Китай. Въпреки че публично Китай поддържа позиция на неутралитет във връзка с войната в Украйна, медиите неведнъж оповестяват за военното му съдействие с Русия. През юли 2022 година The Wall Street Journal заяви, че доставките на микрочипове от Китай за Русия са се удвоили през първите пет месеца, а износът на алуминиев оксид, нужен за производството на железен алуминий и производството на оръжия, се е нараснал с 400 пъти.
Службата на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати заяви, че Китай доставя на Русия технологии и съоръжение, които са все по-жизненоважни за войната на Москва против Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР