Съединените щати предупредиха, че произведените в Китай дронове могат да

...
Съединените щати предупредиха, че произведените в Китай дронове могат да
Коментари Харесай

Вашингтон: Китайските дронове могат да бъдат използвани за шпионаж

Съединените щати предизвестиха, че създадените в Китай дронове могат да бъдат употребявани за шпионаж.

Според Вашингтон китайските дронове могат да бъдат употребявани за достъп на Пекин до персоналните данни на техните консуматори.



Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати алармира в понеделник за евентуалния риск в региона на отбраната на персоналните данни, който основават създадените в Китай дронове, заяви телевизия Си Ен Ен.

Американското държавно управление е " съществено обезпокоено от софтуерни артикули, които вършат американски данни налични на територията на една властническа страна и разрешават на разследващите служби да имат свободен достъп до тези данни или по различен метод да злоупотребяват с тях ", се показва в изказването на департамента.-->

Китай и Съединени американски щати, които към този момент водят комерсиална война между тях, започнаха борба и за софтуерно владичество, отбелязва Франс прес.

В името на националната сигурност държавното управление на президента Доналд Тръмп забрани предходната седмица на американските компании да продават елементи и съставни елементи на китайския софтуерен колос Хуавей, обвинен от Съединени американски щати, че прави шпионаж в интерес на Пекин.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР