Съединените щати представляват най-голямата заплаха в света на оръжията за

...
Съединените щати представляват най-голямата заплаха в света на оръжията за
Коментари Харесай

КНДР: Най-голямата заплаха в областта на оръжията за масово унищожение идва от САЩ

Съединените щати съставляват най-голямата опасност в света на оръжията за всеобщо заличаване. Това се споделя в изказване на представител на Министерството на защитата на КНДР, оповестено от Корейската централна осведомителна организация (KCNA).

По-рано Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласява Стратегия за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване, в която Русия се назовава “остра опасност ”, Китай – “нарастващо предизвикателство ”, а КНДР – “постоянна опасност ”. Представител на министерството на защитата на КНДР назова потреблението на сходни термини провокация против суверенни страни.

„ Терминът „ непрекъсната опасност “ най-добре подхожда на Съединените щати, страната с най-големия боеприпас от оръжия за всеобщо заличаване и единствената незаконна страна, употребила атомната бомба “, се споделя в изказването. Говорителят на министерството добави, че Вашингтон е нарекъл КНДР съперник и е основал „ невиждана нуклеарна опасност “ за Пхенян.

„ Най-голямата интернационална опасност в региона на оръжията за всеобщо поразяване идва от Съединените щати “, акцентира представителят на военното ведомство на националната република. Той напомни огромните учения сред Съединени американски щати и Република Корея, изказванията за „ края на режима “ в КНДР и появяването в южната част на Корейския полуостров на американска атомна подводница с нуклеарно оръжие, която е в положение за „ цялостно заличаване на цяла страна “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР