Съединените щати представиха нова вълна от санкции, насочени срещу военните

...
Съединените щати представиха нова вълна от санкции, насочени срещу военните
Коментари Харесай

САЩ удариха Русия с нови агресивни санкции

Съединените щати показаха нова вълна от наказания, ориентирани против военните старания на Русия в Украйна. (Видеото е архивно.)

Те в същото време ще окажат напън върху финансовите институции, работещи с съветската стопанска система, съобщи Агенция Франс Прес.

Мерките, които включват наказания против повече от 300 юридически лица, в това число Московската фондова борса, са ориентирани към " останалите направления за доставки, посредством които Русия се доставя с материали и съоръжение на интернационално равнище ", съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.



" Увеличаваме риска за финансовите институции, които се занимават с съветската военна стопанска система, отстраняваме опциите за укриване и понижаваме способността на Русия да се възползва от достъпа до задгранични технологии, съоръжение, програмен продукт и ИТ услуги ", добави Йелън.

Тези ограничения бяха наказани като " нападателни " от представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Санкциите, наложени от Държавния департамент и Министерството на финансите, засягат юридически лица, намиращи се в Русия и в Китай, Южна Африка, Турция и Обединените арабски емирства.



Те включват Московската фондова борса и няколко дъщерни сдружения. Целта на глобите са многомилиардни покупко-продажби, както и субекти, участващи в 3 плана за полутечен природен газ.

В резултат на това Московската фондова борса разгласи, че ще прекрати покупко-продажбите в евро и долари на своя валутен пазар.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР