Съединените щати поставиха България сред страните за наблюдение по отношение

...
Съединените щати поставиха България сред страните за наблюдение по отношение
Коментари Харесай

САЩ поставиха България сред страните за наблюдение, заради трафика на хора

Съединените щати сложиха България измежду страните за наблюдаване по повод трафика на хора, съобщи Би Ти Ви. Според в страната няма съществено отношение към този проблем и не прави задоволително за отстраняването му.

" Правителството на България не покрива изцяло минималните стандарти за елиминиране на човешкия трафик, само че поставя обилни старания, с цел да го реализира ", написа в документа. Отбелязва се обаче, че през 2022 година тук са наказани доста по-малко трафиканти в сравнение с предходни години.

Посочва се също, че съдилищата дават най-вече условни присъди за трафиканти, което не отразява съответно тежестта на закононарушенията им.

В отчета се показва също, че България е открила 42 деца жертви на трафик, само че няма данни им е било помогнато по какъвто и да било метод. В същото време жертвите на трафик се преследват от закона поради закононарушения, които са били накарани да извършат принудително от своите трафиканти.

Посочва се още, че корупцията в органите на властта и в законодателната система е спънка за наказване на трафикантите. Отбелязва се, че има дребни обитаеми места, където полицията познава трафикантите на хора, само че не ги преследва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР