Съединените щати подкрепят усилията на правителствата на България и Република

...
Съединените щати подкрепят усилията на правителствата на България и Република
Коментари Харесай

САЩ отрекоха да са говорили с България за македонско малцинство

Съединените щати поддържат напъните на държавните управления на България и Република Северна Македония да работят дружно, взаимно с Европейски Съюз, за разрешаване на двустранните проблеми.  

Това обявиха от Посолството на Съединени американски щати в София пред Българската национална телевизия.
Посолството на Съединени американски щати: Договорът сред България и Македония е образец за решение на противоречиви въпроси
Посолствата на Съединените щати в България и Македония приветстват одобряването на плана за съглашение за другарство сред Българи...
Прочети повече
Повод за запитването е материал със зам. държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар  за " Гласът на Америка ", в който се твърди, че Посолството на Съединени американски щати в София и българското държавно управление работят за адресиране въпросите на " македонското малцинство " в България.

От Посолството прецизираха, че изявлението е породило някои неправилни схващания по отношение на политиката на Съединени американски щати в района и оповестиха:

" Правителството на Съединени американски щати не е повдигало упоменатите малцинствени въпроси пред българското държавно управление. Нашите полемики с българското държавно управление са фокусирани върху нашата обща визия за по-силна, по-просперираща и обединена Европа посредством интеграция на всички нейни елементи, в това число Западните Балкани. "

На този декор обаче от Българска национална телевизия подчертаха, че разполагат със скрипт на цялостното изявление , където ясно се виждало, че думите " македонско малцинство " попадат във въпроса на журналиста, а не в отговора на Ескобар. В изявлението той отклонява въпроса към Посолството на Съединени американски щати у нас и декларира, че Съединени американски щати и България имат ползотворно и значимо съдействие.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР