Съединените щати подготвят пакет от военна помощ за Украйна на

...
Съединените щати подготвят пакет от военна помощ за Украйна на
Коментари Харесай

САЩ подготвят военна помощ за Украйна на стойност 375 млн. долара

Съединените щати приготвят пакет от военна помощ за Украйна на стойност 375 милиона $, който може да бъде разгласен идната седмица, оповестява " Укринформ ".
Прочетете още
В Киев ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че от Комисията оферират на страните от Европейския съюз да провиснал заем от 35 милиарда евро за Украйна, гарантиран с приходите от замразените активи на Руската централна банка.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски сподели, че проектът за победа над Русия ще изисква бързи решения от страна украинските съдружници до края на годината.

Руските военновъздушни сили са атакували с управляеми бомби центъра на украинския град Харков тази нощ, съобщи " Укринформ ", като се базира на локалните управляващи. Съобщава се за най-малко 15 ранени. 

Ракетен удар е бил осъществен и по Кривой рог. Загинали са трима души, има и ранени. 

Късно нощес управлението на следената от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Източна Украйна упрекна силите на Киев, че са направили офанзива с дронове против ситуирана наоколо електрическа подстанция и по този начин са заплашили сигурността на атомната електроцентрала, съобщи " Ройтерс ".

Съобщава се за повреди на трансформатор в подстанция „ Заря “, която доставя с електрическа енергия инфраструктурата на АЕЦ-а. 

Украинското Министерство на защитата към този момент не е коментирало обвиняванията.

Във вечерното си видеобръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че Украйна разчита на поддръжката на Съединените американски щати за проекта за победа във войната и още веднъж благодари за поддръжката и помощта, предоставена на страната му.

Зеленски ще посети Съединени американски щати идната седмица, където ще взе участие в работата на Общото заседание на Организация на обединените нации и ще организира редица срещи, в това число с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, вицепрезидента Камала Харис и 45-ия президент Доналд Тръмп.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР