Съединените щати планират да обявят нови санкции срещу представители на

...
Съединените щати планират да обявят нови санкции срещу представители на
Коментари Харесай

САЩ ще наложат нови санкции на Русия заради намеса в изборите и кибератака

Съединените щати възнамеряват да разгласят нови наказания против представители на съветските управляващи и юридически лица, заяви Ройтерс, като се базира на няколко души, осведомени с въпроса.

Очаква се глобите да бъдат оповестени през днешния ден. Те са част от отговора на американското държавно управление на пробив в киберсигурността, открит през декември и съгласно Вашингтон проведен евентуално от Русия. Кибератаката засегна софтуера, създаван от компанията СоларУиндс и разреши на хакери достъп до хиляди компании и държавни офиси, употребяващи нейните артикули.

Близо 30 юридически лица ще бъдат наранени от глобите поради хакерската атака или намесата в президентските избори в Съединени американски щати, а 10 съветски публични лица ще бъдат експулсирани.

Агенция Блумбърг заяви, че обект на глобите ще бъдат двайсетина юридически лица, измежду които следени от съветското разузнаване издания, както и непознати компании, настоящи в полза на Москва. Според източник на Блумбърг към 10 съветски публични представители и дипломати ще бъдат експулсирани от Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР