Съединените щати оценяват необходимостта от провеждането на разузнавателни мисии с

...
Съединените щати оценяват необходимостта от провеждането на разузнавателни мисии с
Коментари Харесай

САЩ оценяват необходимостта от разузнавателни дронове над Черно море

Съединените щати правят оценка нуждата от провеждането на разследващи задачи с безпилотници в региона на Черно море. Това заяви CNN, базирайки се на източници измежду американски чиновници.

Според тях Пентагонът " претегля цената и нуждата " на сходни полети след случая с американския дрон Reaper , който се разруши в интернационалните води на Черно море на 14 март.

Както акцентира CNN, американската войска учи маршрутите на полетите на своите дронове и преценя по какъв начин да понижи риска от военна борба с Русия . Някои представители на Пентагона считат, че прекъсването на полетите на американски дронове над Черно море ще има негативно влияние върху събирането на разследваща информация, обвързвана с рецесията в Украйна. В същото време

Съединени американски щати " има различни благоприятни условия за събиране на данни благодарение на спътници ", твърди CNN.

Телевизията акцентира, че полетите на дронове няма да бъдат спирани , до момента в който трае анализът. Така, съгласно нея, след случая с MQ-9 американските военни са изпратили сходен безпилотник, с цел да изследва региона на случая. В допълнение Съединените щати възнамеряват да изпратят още един дрон в региона на Черно море, твърди още медията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР