Съединените щати отрекоха да са дали на Израел зелена светлина

...
Съединените щати отрекоха да са дали на Израел зелена светлина
Коментари Харесай

САЩ „не се съгласиха“ на израелското нападение на болница „Ал-Шифа“ в Газа

Съединените щати отхвърлиха да са дали на Израел зелена светлина за нахлуване на болница „ Ал-Шифа “ в Ивицата Газа, откакто поддържаха израелските изказвания, че лечебното заведение е било употребявано за военни цели.

Говорейки в сряда, представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби се опълчи на обвиняванията на Хамас, че администрацията на президента Джо Байдън е била съизвършител в нападението.

Продължавайте да четете

листата от 3 детайла " Болниците не са бойни полета ": Светът реагира на израелската офанзива на ал-Шифа " Терор " на фона на офанзивата на Израел против болничното заведение ал-Шифа в Газа Нападението на Израел против болница ал-Шифа: Ето от какво се нуждаете да знам завършек на списъка

„ Не одобрихме техните военни интервенции към болничното заведение “, сподели Кърби пред кореспонденти.

Кърби отхвърли да каже дали Израел е предизвестил Съединени американски щати авансово за офанзивата по време на диалозите сред Байдън и израелския министър председател Бенямин Нетаняху във вторник.


„ Няма да влизам в детайлности за диалога “, сподели той, добавяйки, че „ няма упования от Съединените щати да очертаят всичко. “

Съединени американски щати по-рано обявиха, че оценка на разузнаването поддържа изказванията на Израел, че болница ал-Шифа, най-голямата в Газа, се намира на върха на огромен команден център на Хамас.

Кърби сподели, че Съединени американски щати остават „ удобни със личната си оценка на разузнаването “.

Израелските сили нахлуха в Ал Шифа, който приютява стотици пациенти и хиляди разселени палестинци, рано в сряда, предизвиквайки паника от интернационалните организации и политически водачи.

„ Болниците не са бойни полета “, съобщи заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси и нейният координатор за незабавна помощ Мартин Грифитс в обява в обществените медии в отговор на нападението.

Въпреки че Байдън прикани Израел да предприеме „ по-малко натрапчиви дейности “ в ал-Шифа в понеделник, Израел наподобява не е взел тези претенции на съществено.

„ Това в действителност акцентира, че даже когато Съединени американски щати поддържат – освен духом, само че и военно с милиарди долари годишно – „ защитата “ на Израел, както я назовават, израелците в действителност работят срещу желанията, от време на време, на Съединените щати “, заяви Кимбърли Халкет от Ал Джазира от Белия дом.

Омар Закут, чиновник в незабавното поделение в оборудването в град Газа, сподели пред Al Jazeera, че израелските бойци са „ задържали и брутално нападнали “ някои от търсещите заслон в болничното заведение.

Атаката последва няколко дни на обграждане от израелските сили. Персоналът на болничното заведение сподели във вторник, че им е било неразрешено да излизат от оборудването и са били принудени да погребат разлагащи се тела в всеобщ гроб.

Израелската войска съобщи, че нейните войски са разкрили действен команден център и активи, принадлежащи на Хамас, по време на нападенията си против болничното заведение, само че не показа никакви безапелационни доказателства в поддръжка на изказванието, че това е централен възел на интервенциите на Хамас.

Израелският боен представител Даниел Хагари сподели, че войските са разкрили там оръжия, бойна екипировка и софтуерно съоръжение и не престават издирването.

Военните също разгласиха видеоклип, който съгласно тях демонстрира някои от материалите, открити от неразкрита постройка в болничния комплекс, в това число автоматизирани оръжия, гранати, муниции и бронени жилетки.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи в сряда, че израелската войска не е разкрила никакви оръжия, когато е нахлула в болничното заведение.

„ Окупационните сили не откриха [военно] съоръжение или оръжие в болничното заведение. По създание ние не разрешаваме това [оръжия в болница] “, сподели Мунир ал-Бурш, шеф на Министерството на здравеопазването, в изказване.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР