Съединените щати отбелязаха нов COVID-19 рекорд, след като заразените с

...
Съединените щати отбелязаха нов COVID-19 рекорд, след като заразените с
Коментари Харесай

25 млн. заразени с коронавирус американци

Съединените щати означиха нов COVID-19 връх, откакто инфектираните с ковид общо надвишиха 25 милиона души, или към 8% от популацията . Това демонстрират данни, оповестени в неделя от университета " Джон Хопкинс " и представени от Bloomberg.

Към събота страната записва 172 878 нови случая , с 0,7% по-малко от междинното за предходните седем дни. Броят на ежедневните случаи е намалял, откакто е скочи до върха от съвсем 300 000 след Коледа. Но средноседмичното равнище от към 175 000 нови случаи всеки ден остава високо.
 100 млн. имунизирани против ковид за 100 дни - приоритет за Байдън
100 млн. имунизирани против ковид за 100 дни - приоритет за Байдън

Новият президент даде първа тирада като държавен глава, в която очерта главните си цели

Броят на починалите надвиши 417 000, откакто още 3 390 души починаха от затруднения на Covid-19 в цялата страна. Това съставлява спад от три седмици насам. Съединени американски щати дадоха повече по време пандемията от ковид в съпоставяне със починалите американци по време на Втората международна война.

Експертите настояват, че действителният брой инфектирани е доста над 25 милиона, защото доста хора са безсимптомни или не са се тествали. Страната е на челно място по инфектирани и умряли. Съединени американски щати има 2 пъти повече инфектирани от Индия, която е на второ място в света.

Президентътпървата национална тактика против Covid-19, предизвести, че смъртните случаи могат да доближат 600 000, преди имунизациите да стартират да основават имунитет в огромен мащаб.

100 млн. имунизирани американци против ковид за 100 дни. Това е амбициозният проект, който той стартира.
 Съединени американски щати с близо 4 000 умряли от COVID-19 за денонощие
Съединени американски щати с близо 4 000 умряли от COVID-19 за денонощие

Заразените наближават 25 млн. души

Тежките алергични реакции към коронавирусната ваксина на Moderna са редки , Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), откакто над 4 милиона души получиха първата си доза в Съединени американски щати .

Въз основа на данните, CDC разяснява, че анафилактичен потрес , животозастрашаваща алергична реакция, има в 2,5 случая на 1 милион приложени ваксини .

Агенцията предизвести, че рискът от анафилаксия е сложен за съпоставяне с имунизациите, които не са COVID-19, защото към момента програмата е в ранен стадий.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР