Съединените щати одобриха продажбата на бойни хеликоптери Apache на Полша

...
Съединените щати одобриха продажбата на бойни хеликоптери Apache на Полша
Коментари Харесай

САЩ ще продадат 96 хеликоптера Apache на Полша

Съединените щати утвърдиха продажбата на бойни хеликоптери Apache на Полша на стойност 12 милиарда $ - гигантска договорка със съдружник на фронтовата линия, подкрепящ Украйна във войната й против съветската инвазия, съобщи Агенция Франс Прес

Полша ще получи 96 бойни хеликоптера AH-64E Apache от техния производител Boeing, заяви Държавният департамент в съобщение до Конгреса за дадената зелена светлина на продажбата.

Миналата година Полша реши да потърси Apache, с цел да размени остарелия си хеликоптерен флот от руската ера, защото набъбнаха опасенията от военните дейности на Русия в прилежаща Украйна.

Продажбата " ще усъвършенства способността на Полша да посрещне актуалните и бъдещите закани, като обезпечи надеждни сили, способни да възпират съперници и да вземат участие в интервенции на НАТО ", се споделя в изказване на Държавния департамент.

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак удостовери покупката в обществените мрежи, като добави, че " до момента в който процедурите приключат и закупените хеликоптери бъдат доставени в Полша, армията на Съединени американски щати ще ни даде хеликоптери от личните си запаси ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР