Съединените щати обявиха в сряда допълнителна помощ за Украйна на

...
Съединените щати обявиха в сряда допълнителна помощ за Украйна на
Коментари Харесай

САЩ обявиха допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 1.3 млрд. долара

Съединените щати оповестиха в сряда спомагателна помощ за Украйна на стойност към 1.3 милиарда $, като пакетът включва качества за противовъздушна защита, дронове и муниции, съобщи " Ройтерс ".

" Това известие съставлява началото на развой на договаряне за даване на спомагателни предпочитани качества на Украйна ", се споделя в изказване на Пентагона.
Съединените щати употребяват средства в своята Инициатива за подкрепяне на сигурността в Украйна (USAI), която разрешава на администрацията на президента Джо Байдън да купува оръжия от промишлеността, вместо да тегли от оръжейните ресурси на Съединени американски щати.
Пакетът включва четири ракетни системи земя-въздух (NASAMS) и боеприпаси; 152-милиметрови артилерийски снаряди; съоръжение за почистване на мини и дронове, съгласно Пентагона.

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи помощта ден след виртуална среща на Контактната група за защитата на Украйна, съдружници, които оказват помощ на страната, до момента в който нейните сили подхващат контранастъпление против съветските войски.

 Украйна на изток и юг - едно голямо минно поле Украйна на изток и юг - едно голямо минно поле

Доставката на оръжията и системите зависи от тяхната наличност и график на произвеждане.

Пентагонът даде повече от 10.8 милиарда $ помощ на Украйна в границите на USAI през фискалната 2023 година, на седем обособени транша. Планираният пакет ще бъде осмият.

 Касетъчни снаряди за Украйна - належащо, законно и морално ли е Касетъчни снаряди за Украйна - належащо, законно и морално ли е

Като цяло Съединени американски щати са изпратили над 40 милиарда $ под формата на поддръжка за сигурност и военна помощ за Украйна, откогато Русия нахлу през февруари 2022 година

По-рано този месец Съединените щати оповестиха, че ще изпратят - неразрешени от повече от 100 страни - в Украйна. Правозащитни групи и някои съдружници на Съединени американски щати, в това число Германия и Канада, се опълчват на това решение.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР