Съединените щати обявиха санкции срещу 19 руски олигарси и близкото

...
Съединените щати обявиха санкции срещу 19 руски олигарси и близкото
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания със санкции срещу руски олигарси |

Съединените щати оповестиха наказания против 19 съветски олигарси и близкото им обграждане. Сред засегнатите е и прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

„ Съединените щати, в съгласуваност със своите съдружници и сътрудници, постановат наказания на представители на съветския хайлайф и членовете на техните фамилии, които не престават да поддържат президента Путин, макар бруталната му инвазия в Украйна. Тези хора се обогатиха за сметка на съветския народ, а някои са издигнали членовете на фамилиите си на високи постове. Други са отпред на огромни съветски компании и ръководят обезпечаването на ресурсите, нужни за поддръжка на войната в Украйна ", се споделя в.

Руският хайлайф и семействата му ще бъдат изключени от финансовата система на Съединени американски щати, активите им ще бъдат замразени, а имуществото им ще бъде блокирано.

Сред засегнатите е Алишер Бурханович Усманов - един от най-богатите хора в Русия. Неговото имущество ще бъде блокирано за потребление в Съединените щати и от американски жители. Сред най-ценните придобивки на олигарха са суперяхта, една от най-големите в света, арестувана в Германия, и частен аероплан.

Списъкът със наказания включва и Николай Токарев, Борис Ротенберг, Аркадий Ротенберг, Сергей Чемезов, Игор Шувалов, Евгений Пригожин, Дмитрий Песков - прессекретар на президента Путин. Рестрикциите засягат и членовете на фамилиите им и техните бизнеси.

Държавният департамент лимитира издаването на визи на посочените в листата 19 съветски олигарси и на още 47 лица - членове на фамилиите им и близки сътрудници.

Под глобите попадат и обекти на дезинформация - медии, фондации и техни издания. Рестрикции се постановат и на 26 лица от Русия и Украйна, които имат водеща роля в тези организации. 

, че е наложено цялостно заледяване на активите, на обща стойност 19 милиарда паунда, и възбрана за пътуване на Алишер Усманов и Игор Шувалов. Двамата съветски олигарси са със солидни ползи в Обединеното кралство и в тесни връзки с Кремъл.

Алишер Усманов има дялове в британските футболни клубове Арсенал и Евертън. Той има Beechwood House в Хайгейт, на стойност към £48 милиона, и имението Sutton Place от 16-ти век в Съри.

Активите на Игор Шувалов във Англия включват два първокласни жилището в центъра на Лондон на стойност към 11 милиона паунда. Той е основна фигура от най-близкия кръг на Путин и оглави кандидатурата на Русия за Световното състезание по футбол през 2018 година

При оповестяването на глобите външният министър на Англия Лиз Тръс съобщи, че мерките против Усманов и Шувалов " изпращат ясно обръщение, че ще ударим олигарси и лица, тясно свързани с режима на Путин ". Тя дефинира пакетът от финансови рестрикции като " най-големият в историята досега ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР