Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава Ройтерс. Те са

...
Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава Ройтерс.
Те са
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати оповестиха нови наказания против Иран , оповестява " Ройтерс ".

Те са ориентирани към производството на невъоръжени летателни апарати.

Ходът идва след нападението на Техеран против Израел, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че водачите на страните от Г-7 са се заели да работят дружно, с цел да усилят икономическия напън върху ислямската република.

Байдън уточни, че Съединените щати и техните съдружници са помогнали на Израел да отблъсне удара с ракети и дронове на 13 април и в този момент държат Иран виновен с новите наказателни ограничения и контрола върху износа.

" Санкциите са ориентирани към водачи и формирания, свързани с Ислямския революционен гвардейски корпус, Министерството на защитата на Иран и програмата за ракети и дронове на иранското държавно управление, които разрешиха това безочливо нахлуване ", означи американският президент.
 Иран твърди, че е предизвестил Съединени американски щати за офанзивата против Израел
Иран твърди, че е предизвестил Съединени американски щати за офанзивата против Израел

Техеран е дал да се разбере на Вашингтон, че американските бази и ползи в района няма да бъдат атакувани

Англия също разгласи, че вкарва наказания против Иран в съгласуваност с Вашингтон.

" Поведението на Иран е недопустимо ", съобщи английският външен министър Дейвид Камерън в коридорите на среща на външните министри от Г-7 в Италия.

" Това е обръщение към Израел, че желаеме да изиграем своята роля в основаването на координирана тактика, която да се оправи с експанзията на Иран ", добави той.

Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че ограниченията са ориентирани към 16 физически лица и две организации, позволяващи производството на дронове в Иран, в това число видове мотори, които задвижват иранските модели " Шахед ", употребявани при офанзивата на 13 април.

Техеран твърди, че е като възмездие за хипотетичен на 1 април, при който бяха убити двама генерали и няколко други чиновници.
 Израел превъзхожда Иран във въздуха, само че на висока цена
Израел превъзхожда Иран във въздуха, само че на висока цена

Атаката на Техеран евентуално е възлизала на сред 80 и 100 милиона $, само че отблъскването ѝ е коствало на Израел и неговите съдружници към 1 милиард $

Израел се зарече, че ще отвърне на невижданото нахлуване с ракети и дронове от Иран.

По-рано през днешния ден почитан пълководец на Иранската революционна армия съобщи, че ислямската република след израелските закани.

Вчера водачите на страните от против Иран, откакто офанзивата на Техеран против Израел породи опасения за по-широк спор в Близкия изток.
 Израел към Иран: Няма кой да ни спре, с цел да ви ударим
Израел към Иран: Няма кой да ни спре, с цел да ви ударим

Заплаха за реванш
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР