Съединените щати обявиха нов пакет от 1,2 млрд. долара за

...
Съединените щати обявиха нов пакет от 1,2 млрд. долара за
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет от 1,2 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна

Съединените щати оповестиха нов пакет от 1,2 милиарда $ за подкрепяне на сигурността в Украйна, който ще укрепи противовъздушната защита на страната и ще ѝ даде спомагателни артилерийски муниции, съобщи Агенция Франс Прес.

Пакетът акцентира непрекъснатия ангажимент на Съединени американски щати към Украйна, " като дава сериозни благоприятни условия в кратковременен проект, като системи за противовъздушна защита и муниции, и в същото време построява потенциала на въоръжените сили на Украйна да пазят територията си и да възпират съветската експанзия в дълготраен проект ", се споделя в изказване на Министерството на защитата.

Помощта се дава под формата на средства от Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, с които се заплаща закупуването на съоръжение от отбранителната индустрия или от сътрудници, а не се дава съоръжение от съществуващите ресурси на Съединени американски щати.

По този метод се заобикаля изчерпването на американските ресурси, само че това значи, че помощта ще доближи до бойното поле след по-дълъг интервал от време.

Пакетът включва неуточнени системи за противовъздушна защита и муниции, както и съоръжение за консолидиране на западните системи със съществуващото съоръжение на Украйна, което е най-вече руско.

Той включва също по този начин муниции за системи за битка с безпилотни летателни апарати, 155-милиметрови артилерийски снаряди и търговски услуги за сателитни изображения.

Съединените щати са отпред на напъните за интернационална поддръжка за Украйна, като бързо сътвориха интернационална коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия през февруари 2022 година и координираха помощта от десетки страни.

Снимка/pixabay
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР