Съединените щати обявиха, че възобновяват санкциите срещу петролния и газовия

...
Съединените щати обявиха, че възобновяват санкциите срещу петролния и газовия
Коментари Харесай

САЩ възобновяват санкциите срещу петролния и газовия сектор на Венецуела

Съединените щати оповестиха, че възобновяват глобите против петролния и газовия бранш на Венецуела, като осъдиха неспазването от страна на Каракас на уговорките, поети предвид на провеждането на президентските избори тази година, съобщи Агенция Франс Прес.

" При липса на прогрес, в това число разрешаване на всички претенденти за президент да се състезават в тазгодишните избори, Съединените щати няма да възобновят лиценза (разрешаващ закупуването на венецуелски петрол и газ), когато той изтече на 18 април 2024 година ", се сподели в изказване на представителя на Държавния департамент Матю Милър.

Вашингтон разгласи, че още веднъж постанова наказания на държавната компания за рандеман на злато Minerven.

Финансовият регулатор на Министерството на финансите на Съединени американски щати (Ofac) заяви, че дава на държавното управление период до 13 февруари да " завърши всички неизпълнени транзакции " с Minerven.

Представители на президента Николас Мадуро и на опозицията подписаха през октомври 2023 година в Барбадос съглашение за осъществяване на избори предвид на президентските избори през 2024 година

В отговор на това съглашение Вашингтон още веднъж позволи закупуването на венецуелски претрол и газ за интервал от шест месеца.

Но предходната седмица Върховният съд на Венецуела разгласи, че главният претендент на опозицията Мария Корина Мачадо няма право да се кандидатира на президентските избори.

Споразумението от Барбадос " остава най-жизнеспособният механизъм " за разрешаване на рецесията във Венецуела, удостовери Държавният департамент, " само че това ще изисква Мадуро и неговите представители да съблюдават пътната карта и да подсигуряват, че опозицията има право свободно да избира своите претенденти ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР