Съединените щати обявиха, че скоро ще отворят врати за чуждестранни

...
Съединените щати обявиха, че скоро ще отворят врати за чуждестранни
Коментари Харесай

С нови правила за пътуване САЩ затварят врати за ваксинираните с руската Sputnik V


Съединените щати оповестиха , че скоро ще отворят порти за задгранични пасажери, имунизирани против Covid-19 , като отслабват рестриктивните мерки за интернационалните гости за първи път от началото на пандемията. Новите правила, които ще влязат в действие през ноември , наподобява също изключват доста хора - в това число милиони, които са получили две дози съветска ваксина Sputnik V , оповестява " Индипендънт ".

Стотици хиляди руснаци могат да бъдат директно наранени. Въпреки мразовити дипломатически връзки и лимитирано търсене на интернационалните пътувания, към 300 000 руснаци са посетили Съединени американски щати през 2019 година, последната година, за която са налични данни, съгласно Американската туристическа асоциация.

В по-широк проект, дейностите на Съединени американски щати са следващият удар за производителите на Sputnik V , който Москва гордо разгласи за първата ваксина против COVID-19, записана за приложимост. Въпреки че имунизацията е предопределена да бъде мощен инструмент за пандемична дипломация, лимитираното й приемане в чужбина и бавните темпове на доставка я слагат надалеч обратно от западните ваксини, само че и от тези на китайските производители.

" Това е огромен проблем за пътуващите руснаци, само че и за хората в други страни, които са получили Sputnik V ", споделя Джудит Туиг, професор от Университета на Вирджиния.

Руският фонд за директни вложения, разяснява в изказване, че имунизацията " освен, че е утвърдена в 70 страни, където живеят над 4 милиарда души, или над половината от популацията на света, само че нейната резултатност и сигурност са доказани както по време на клинични изпитвания, по този начин и в хода на действителната приложимост в редица страни. "

" Ние стоим против опитите да се политизира световната битка против COVID-19 и да се дискриминират ефикасните ваксини за краткосрочни политически или стопански облаги ", продължава изказването.

Новият американски проект изисква множеството множеството хора, които не са жители на Съединени американски щати, само че които желаят да влязат в Съединени американски щати, да бъдат имунизирани с ваксини, утвърдени за незабавна приложимост или о т Американската администрация по храните и медикаментите или от Световната здравна организация. Това включва имунизациите на Pfizer и Moderna, както и тези, създадени от китайски компании като Sinopharm и Sinovac .

Sputnik V към момента не е утвърдена от СЗО . Глобалната здравна организация тази седмица съобщи, че е прекратила процеса на обзор на имунизацията, като се базира на опасения по отношение на индустриалните практики в предприятия в Русия и дали имунизацията може да се създава поредно до нужния стандарт.

Новите американски правила няма да обиден единствено руснаците. Според данни от Глобалния здравен иновационен център към Университета Дюк, към 448 милиона дози Sputnik V са закупени в целия свят, като доста от тях отиват в страни с ниски приходи . Някои държавни управления се оплакват от мудни доставки от Русия . Ограничените благоприятни условия за пътешестване евентуално ще доведат до спомагателна рецензия към рускaта ваксина .

Sputnik V не е единствената ваксина, изправена пред риск . Нито FDA, нито СЗО са разрешили на индийската Covaxin , която е все още е с 560 милиона дози, най-вече в Индия. Ваксинираните с Covaxin може да не бъдат позволени да посетят Съединени американски щати от ноември. Има и разногласия с обособените държавни управления, които не одобряват някои ваксини, като да вземем за пример отхвърли на Англия да признае изцяло имунизациите, прилагани в доста елементи на света.

Някои здравни специалисти се тормозят, че дейностите на Съединени американски щати и други като тях биха могли да основат две категории имунизирани хора по целия свят: еднити, които могат да пътуват свободно, а другият не .

В Русия и други страни туристическите компании към този момент започнаха да оферират на богати клиенти пътувания в чужбина, с цел да могат да се имунизират с по-широко признати ваксини .

Александър Габуев, старши помощник в Московския център Карнеги , съобщи, че има " възходящо отчаяние измежду тези с пари и власт ", че техните ваксини не са по-широко признати. Някои популяризират " теории на конспирацията ", сподели Габуев, в това число една, че " всички завиждат на Русия , тъй като създала първата ваксина " и по тази причина западните сили говорили против Sputnik V .

Одобрението на СЗО за китайски ваксини, като Sinopharm и Sinovac, подкопава сходно изказване . Въпреки че наподобява, че Sputnik V обезпечава по-силна отбрана от тези ваксини, подкрепяни от Китай, ролята на Русия като експортьор на ваксини е мощно лимитирана от индустриални проблеми и Китай се очерта като по-надежден сътрудник, сподели Габуев.
 СЗО замрази процеса на утвърждение за съветската ваксина Sputnik V
СЗО замрази процеса на утвърждение за съветската ваксина Sputnik V

Необходими са нови инспекции поради разкрити редица индустриални нарушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР