Съединените щати обявиха, че ще спрат да предоставят финансова помощ

...
Съединените щати обявиха, че ще спрат да предоставят финансова помощ
Коментари Харесай

САЩ спират финансовата помощ за Пакистан

Съединените щати оповестиха, че ще спрат да дават финансова помощ за Пакистан в региона на сигурността, съобщи Би Би Си.

Като причина за своето решение от Съединени американски щати показват, че управляващите в Исламабад не са подхванали „ решителни дейности “ против терористичните групировки, които съгласно Вашингтон дестабилизират района.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт съобщи, че не може да уточни точния размер на замразената сума, само че разясни, че наказателната мярка е в допълнение на 255-те млн. $ за военна помощ за Пакистан, които Съединени американски щати спря да праща през август.

„ Днес можем да потвърдим, че краткотрайно стопираме помощта за Пакистан, до момента в който държавното управление на страната не предприеме решителни дейности против афганистанските талибани и мрежата Хакани, които считаме, че дестабилизират района и заплашват живота на американския боен личен състав в Афганистан “, съобщи Науърт.

В понеделник американският президент Доналд Тръмп сподели, че Съединени американски щати са постъпили „ неуместно “ като са дали на Пакистан повече от 33 милиарда $ за помощ в границите на последните 15 години, а че в подмяна са получили единствено „ неистини и машинация “. Той удостовери дългогодишните обвинявания, че Пакистан „ дава несъмнено леговище на терористите, които Съединени американски щати преследват в Афганистан “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР