Съединените щати обучават украински войници в Германия и на други

...
Съединените щати обучават украински войници в Германия и на други
Коментари Харесай

САЩ организира обучение на украински войници в Германия

Съединените щати образоват украински бойци в Германия и на други места да боравят с военна техника, заяви представителят на Пентагона Джон Кърби. Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Вашингтон за оказаната поддръжка и още веднъж съобщи подготвеност да се срещне с Путин, с цел да договарят. Зеленски изрази съболезнования пред фамилията на журналистката Вира Гирич, която почина при обстрел над Киев. По думите му, тя е 23-ият публицист, погубен във войната.

Президентът Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за програмата, посредством която Вашингтон по-лесно ще дава военна помощ за Украйна. Законодателната мярка беше утвърдена в Камарата на представителите. Вашингтон ще може да отдава чартърен и на лизинг американска военна техника и оръжия на Украйна и засегнатите от съветската инвазия страни в Източна Европа.

" Сигурен съм, че програмата " заем-наем " ще помогне на Украйна и на целия свободен свят да победи идеологическите почитатели на нацистите, които започнаха войната против нас и нашата земя. Програми като тази в поддръжка на Украйна са съответно доказателство, че свободата към момента е способна да се пази против тиранията ". - сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

По време на брифинг представителят на Пентагона Джон Кърби си разреши нетипичен за него прочувствен изблик, говорейки са цивилните жертви в Украйна и осъждайки дейностите на Путин. След това направи значимо известие.

" Съединените щати започнаха образование с украински въоръжени сили в американски военни бази в Германия. Това включва образование за потреблението на артилерийски и радарни системи и бронирана техника, които неотдавна бяха оповестени като част от пакета за сигурност. Командването на Съединените щати за Европа и Африка провежда това образование в съгласуваност с държавното управление на Германия ". - разгласи Кърби.

Говорителят съобщи, че не може да разкрие повече детайлности за останалите местоположения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР